5 filme de văzut înainte de Crăciun, plus ceva extra cu Jennifer Lopez

02 dec. 2021
982 Afișari
5 filme de văzut înainte de Crăciun, plus ceva extra cu Jennifer Lopez
Oana Titică

Ce este luna decembrie dacă nu un preludiu lung pentru Crăciun, în care putem să o luăm razna fără să ne simțim așa prost cum am face-o în restul anului? De la cumpărat chiloți cu reni la purtat rochii cu paiete despre care știi că o să te zgârie la subbraț, dar - hei -  o dată e Crăciunul, așa că orice este posibil.

Anul acesta, cu mai mult de 75% dintre cunoscuții mei într-un fel de depresie sau comportament maniacal cauzat nu atât de pandemia în sine, cât de restricțiile cretine ale autorităților, apetitul pentru filme de Crăciun a crescut parcă mai mult față de anii anteriori, fiindcă încercăm să găsim efectiv orice portiță să uităm de Marea Situație în care ne aflăm.

Așa că, până în ziua în care cineva va vrea să iasă cu mine la revoluție, am pregătit o listă de filme cu tematică de Crăciun, de văzut toată luna decembrie, despre care posibil să mi se reproșeze din nou că nu sunt foarte intelectuale, așa cum am pățit cu articolul despre cărți din vară, însă NU CONTEAZĂ. 

Să-i dăm drumul.

Last Christmas (2019)

L-am văzut de trei ori la cinema pe Last Christmas atunci când a apărut, în ultima iarnă dinainte de Marea Covidrama. Emilia Clarke, ‘mama dragonilor’, este o steluță superbă și festivă în acest film britanic de sărbători, presărat cu muzica celor de la Wham. Pe personajul principal o cheamă Katarina și lucrează ca elf la un magazin cu decorațiuni de Crăciun, însă îi place și să bea și să doarmă pe unde și cu cine apucă. E haotică, împrăștiată, are o haină de blană artificială animal print minunată și o să vă facă să zâmbiți de multe ori. Plus, pentru fani, mama Katarinei e jucată de Emma Thompson.

5 filme de văzut înainte de Crăciun, plus ceva extra cu Jennifer Lopez
5 filme de văzut înainte de Crăciun. No. 1: Last Christmas (2019)

Love Actually (2003)

În fiecare an, pe la finalul lui noiembrie, eu și prietenele ne întrebăm ‘e prea devreme să începem acum?’, referindu-ne la ziua în care ne vom uita la Love Actually DIN NOU. Am aflat de-a lungul anilor că asta e o practică foarte comună, să te uiți în fiecare an la capodopera de Crăciun care este Love Actually, așa că mi se pare că anul ăsta e un moment cu atât mai bun. Toată lumea are un moment sau o replică favorită din film – a mea e ‘I am Colin, god of sex, I am just on the wrong continent’, pe care îl spune personajul jucat de actorul Kris Marshall înainte să se urce în avion și să plece în America pentru glorie și threesome-uri.

Love Actually - 5 filme de văzut înainte de Crăciun, plus ceva extra cu Jennifer Lopez
5 filme de văzut înainte de Crăciun. No. 2: Love Actually

The Holiday (2006)

Frumos, amuzant, delicat și romantic, The Holiday e povestea a două gagici (Cameron Diaz și Kate Winslet), o americancă și o britanică. Cele două, nemulțumite de viața lor din momentul respectiv, fac schimb de case pe durata sărbătorilor de iarnă, așa că una ajunge în Los Angeles și una în UK, unde li se întâmplă tot felul de chestii. Dacă nu l-ați văzut până acum, să vă ocupați.

The Holiday - 5 filme de văzut înainte de Crăciun, plus ceva extra cu Jennifer Lopez
5 filme de văzut înainte de Crăciun. No. 3: The Holiday

The Nightmare before Christmas (1993)

Printre primele filme care ne-au făcut să ne îndrăgostim de Tim Burton, The Nightmare before Christmas e povestea unui personaj aparent creepy, dar cu un suflet foarte mare, care trece prin diferite încercări și descoperiri pentru a descoperi semnificația sărbătorilor.

The Nightmare Before Christmas - 5 filme de văzut înainte de Crăciun, plus ceva extra cu Jennifer Lopez
5 filme de văzut înainte de Crăciun. No. 4: The Nightmare Before Christmas

Office Christmas Party (2016)

Ah, vremurile acelea când se făceau petreceri mari în corporații! Office Christmas Party e o comedie simpatică, în care Jennifer Aniston e o șefă enervantă care le impune o limită de buget subalternilor care vor să organizeze o paranghelie de pomină pentru petrecerea de Crăciun.  O să râdeți puțin și o să vă amintiți de petrecerile dinainte – și poate cu ocazia asta îmi veți scrie că vreți să veniți cu mine la revoluție. Eu aștept!

Office Christmas Party - 5 filme de văzut înainte de Crăciun, plus ceva extra cu Jennifer Lopez
5 filme de văzut înainte de Crăciun. No. 5: Office Christmas Party

PLUS:

Hustlers (2019)

Iar la final, o recomandare care nu e tematică, dar e unul dintre favoritele mele de văzut de Sărbători în ultimii ani – Hustlers cu Jennifer Lopez, despre niște stripperițe foarte simpatice care găsesc tot felul de strategii să-și păcălească clienții. Se dansează frumos de către J LO și nu numai (apare și Cardi B), iar la un moment dat cântă Usher. Perfect pentru zilele de după Crăciun, când vreți să mai schimbați registrul.

The Hustlers - 5 filme de văzut înainte de Crăciun, plus ceva extra cu Jennifer Lopez
5 filme de văzut înainte de Crăciun, plus ceva extra cu Jennifer Lopez: The Hustlers

Enjoy!

Nota B365.ro: Iar voi, enjoy alte povestiri ale Oanei

Cookies