5 filme de văzut când nu mai suportați să auziți de situația din țară

27 oct. 2021
2464 afișări
5 filme de văzut când nu mai suportați să auziți de situația din țară
5 filme de văzut când nu mai suportați să auziți de situația din țară

Pentru mințile noastre mici și obosite, care au nevoie de o pauză.

Există acum un trend pe internet, am observat, în care ni se recomandă să nu ne mai uităm atâta la seriale și filme, pentru că ni se întâmplă nu-știu-ce în creier. Adică să ne uităm, așaaa, doar o zi pe săptămână MAXIM. Probabil trendul a fost pornit de aceiași oameni care cred că jocurile pe computer sunt o pierdere de timp și care susțin că zahărul o să ne omoare.

Cel mai probabil este că o să ne omoare prostia înainte să ne omoare zahărul și serialele, așa că mai jos am croșetat o listă de filme la care să ne uităm în perioada asta, atunci când vrem să ne detașăm de ce se întâmplă în țară și în timp ce așteptăm să se mai vaccineze lumea.

Fiindcă ăsta e rolul principal al ficțiunii, fie ea în cărți, filme, seriale sau computer games, să te ducă în alte lumi, unde trăiesc alți oameni și, pentru două-trei ore, putem și noi să trăim în viețile lor. Ceea ce în perioada asta e uneori de preferat, fiindcă ale noastre sunt mai dubioase.

Majoritatea recomandărilor sunt filme mai vechi, fiindcă majoritatea celor noi pe care le-am încercat aveau BRUSC un moment politically correct când îți era lumea mai dragă.

1. Arrival (2016) – simboluri și percepția liniară a timpului

5 filme de văzut când nu mai suportați să auziți de situația din țară
„Sunt puține filme mai frumoase decât Arrival”

Sunt puține filme mai frumoase decât Arrival. Dr. Banks, jucată de Amy Adams, este un lingvist angajat de armata Statelor Unite pentru a găsi un mijloc de comunicare cu extratereștrii care tocmai descinseseră într-o capsulă pe Pământ. Extratereștrii încearcă să ia legătura cu armata printr-un limbaj complex, plin de simboluri, iar Dr. Banks trebuie să le descifreze vocabularul, ca să le afle intențiile. Momentul în care aflăm ce voiau creaturile respective este absolut superb.

2. The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (2018)

5 filme de văzut când nu mai suportați să auziți de situația din țară
„Un film despre cum cărțile ne fac viața mai bogată și ne salvează”

Un fel de the ultimate comfort movie, filmul prezintă povestea lui Juliet Ashton, o scriitoare londoneză, care vizitează insula Guernsey după al Doilea Război Mondial pentru a se întâlni cu membrii Societății Literare și a Plăcintei cu Coji de Cartof. Aceasta fusese înființată de patru localnici ai insulei în timpul ocupației germane din vremea războiului, pentru a avea un motiv legal să se întâlnească noaptea, ca să nu îi basculeze soldații nemți la închisoare, Un club de citit de fapt, devenise locul care îi salvase în perioada oribilă a războiului. Un film despre cum cărțile ne fac viața mai bogată și ne salvează. PLUS – peisaje superbe din Guernsey, pe care sigur o să vreți s-o vizitați după ce vedeți filmul.

3. Heat (1995)

5 filme de văzut când nu mai suportați să auziți de situația din țară
„Heat” – Nu există zi proastă pe care Al Pacino și Robert de Niro să n-o rezolve

Nu există zi proastă pe care Al Pacino și Robert de Niro să n-o rezolve. Heat este filmul polițist preferat al mai multor generații, cu un scenariu splendid și un suspans care crește până la final. Pacino este Lieutenant Hanna, detectiv în LAPD, hotărât să îl prindă pe De Niro, un infractor cu state vechi și valențe multiple (crime, jafuri organizate), înainte să dea o ultimă lovitură. 

4. Elizabeth (1998) și Elizabeth, The Golden Age (2007)

5 filme de văzut când nu mai suportați să auziți de situația din țară
Elisabeth – perfect potrivit în seria de 5 filme de văzut când nu mai suportați să auziți de situația din țară

Primul film este inspirat din primii ani de domnie ai reginei Elisabeta I (din anul 1558 încolo), despre ascensiunea la tron, multiplele tentative de asasinare, reformele religioase pe care le-a adus Angliei, refuzul ei de a se căsători (se declară ‘married to England’) și despre generozitatea și bunătatea ei. Al doilea, The Golden Age, e despre perioada în care Spania încerca să o detroneze pe Elizabeth, pe de o parte, iar verișoară-sa, Mary Queen Of Scots, încerca și ea diverse scheme să devină regină. În tot acest peisaj apare Sir Walter Raleigh (jucat de Clive Owen), un explorator care tocmai se întorsese din America și care îi arată lui Elizabeth primul cartof care a intrat vreodată în Anglia. Evident, la vederea lui Clive cu un cartof în mână, Elizabeth se îndrăgostește pe loc.

5. Out of Africa (1985)

5 filme de văzut când nu mai suportați să auziți de situația din țară
Meryl Streep, Robert Redford și o poveste de dragoste în peisaj african?

Meryl Streep, Robert Redford și o poveste de dragoste în peisaj african? Oricând! Acțiunea se întâmplă în jurul primului război mondial și este bazată pe o istorie reală. De văzut când vă explodează capul de la știri, cu o prăjitură mare și un pahar de vin alături.

Atât de aici, ca de obicei, așteptăm și recomandările voastre 🙂

Nota B365.ro: Ca să nu mai facem risipă (sau abuz) de cuvinte, zicem doar că tot ce vine de la Oana e minunat

 

Cookies