5 factori de care să ții cont atunci când alegi un ceas nou (P)

24 oct. 2022
147 Afișari
5 factori de care să ții cont atunci când alegi un ceas nou (P)
5 factori de care să ții cont atunci când alegi un ceas nou. Sursa foto: Ilya.K / Shutterstock.com

Indiferent de motivul pentru care vrei să cumperi un nou ceas, acest proces ar trebui să fie întotdeauna precedat de o pregătire adecvată. Înainte de a cumpăra, ar trebui să știi ce caracteristici trebuie să aibă un ceas de calitate.

Este necesar să iei în considerare în prealabil care va fi scopul său principal și ce funcții sunt importante pentru tine. Mai jos este pregătită o listă cu cele mai importante cinci caracteristici ale unui ceas de bună calitate.

Alege o carcasă de oțel sau titan

O carcasă solidă stă practic la baza unui ceas de bună calitate, deoarece ține în frâu cadranul ceasului și blochează întreaga mișcare în interior. Prin urmare, ar trebui să eviți modelele din materiale necunoscute. Verifică întotdeauna din ce este făcută carcasa ceasului și alege materiale durabile, cum ar fi, de exemplu, oțelul inoxidabil pe care îl vei găsi la un ceas Fossil original. De asemenea, poți găsi adesea carcase de titan, precum și carcase din ceramică.

Un ceas de bună calitate trebuie să fie rezistent la apă

Rezistența la apă este o caracteristică importantă a unui ceas de bună calitate și nu este vorba doar de ceasuri sport și de posibilitatea de a face scufundări, deși atunci este desigur o prioritate. Protecția împotriva pătrunderii apei este extrem de importantă, deoarece previne deteriorarea mecanismului și protejează ceasul de deteriorare în cazul stropirii accidentale, de exemplu la spălarea mâinilor sau pe vreme ploioasă. Evită ceasurile fără rezistență la apă și alege-le pe cele cu o siguranță de bază de cel puțin 3 ATM, și de preferință 5 ATM sau mai mult.

Sursa foto: Dmitri Gromov / Shutterstock.com

Renunță la materialele artificiale

Cureaua ceasului este, de asemenea, foarte importantă și ai la dispoziție modele cu o curea de silicon, de piele, metalică sau poate din țesătură. Cu toate acestea, dacă ești în căutarea unui ceas bun, cel mai bine este să optezi pentru curele din materiale naturale. Curelele de ceas din piele garantează un confort ridicat la purtare, deoarece pielea din care sunt confecționate este de obicei destul de moale, flexibilă și se adaptează ușor la forma încheieturii.

Safirul și sticla minerală sunt cele mai bune

Hesalit, safir sau poate doar sticlă minerală? Pe piață găsești ceasuri din diverse tipuri de sticlă, care sunt concepute pentru a proteja cadranele de orice deteriorare, cum ar fi zgârieturi sau fisuri accidentale. Cele mai bune propuneri de pe piață sunt ecranele din safir și sticlă minerală, așa cum are un ceas Guess damă de calitate. Acestea au cel mai mare indice de rezistență la zgârieturi de pe scara Mosh.

Mecanism

Înainte de a cumpăra un ceas, merită să te decizi ce mecanism ți se va potrivi cel mai bine. Merită să fii atent la ce mecanisme sunt recomandate de producătorii elvețieni sau japonezi. Poți găsi ceasuri cu cuarț, automate, manuale, cuarț solar sau cu mișcări cinetice sau cu o tehnologie controlată prin radio și satelit.

Acestea sunt cinci dintre cele mai importante caracteristici și este recomandat să le folosești pentru a găsi un ceas care îndeplinește cerințele tale proprii.

Cookies