5 emoticoane folosite febril de bucureșteni la alegeri, imediat după rezultat. Plus încă unul, bonus

07 dec. 2020
405 Afișari
5 emoticoane folosite febril de bucureșteni la alegeri, imediat după rezultat. Plus încă unul, bonus

Cuvânt înainte: lista de 5+1 emoticoane de reacții la alegeri nu este rezultatul unui studiu, vreunui sondaj - în fine, a vreunei interpretări cu ifose sociologice. E doar ce am tot băgat de seama de aseară, de la închiderea urnelor încoace, atât în voci de prieteni bucureșteni, cât și în social media populată de ei . Adică în emoji, meme și emoticoane care au umplut newsfeedurile.

Așa e de când lumea și de când s-au inventat alegerile: lumea are păreri, convingeri, câte-o speranță pe ici, pe colo și, deseori, multă patimă și mult năduf. La alegerile parlamentare din 2020 n-a mai fost atâta loc de joacă electorală, că pandemia a cam închis acum inclusiv locul de joacă electoral. Așa că oamenii – și cei de se cereau votați, și cei care au votat (sau nu)  – au rămas să se războiască, exprime sau răcorească mai cu seamă pe internet sau în fața televizorului. Acum, după multe ore de update de statusuri și după și mai multe ore de talk-show-uri politice, e clar că rezultatul alegerilor surprinde sănătos. În tabăra mai degrabă cumplit înfrântă la parlamentare, există  abordarea dramatică a situației și există abordarea ceva mai relaxată și cu ceva umor.

Reacția „Vaaai, ce dezastru!” – cu emoji aferent și concludent

E un emoticon des întâlnit în postări. „Iar a câștigat PSD! De ce?” Urmează zeci de comentarii cu explicații, patos, explicașii și, uneori, furie.

Reacția „Nu pricep nici să mă pici cu ceară!” – are și ea emoticon potrivit

Nedumerirea este și ea o reacție des întâlnită în ultimele ore.

Reacția „Dar oare ce a pățit toată lumea de se agită în halul ăsta?”

Pare ușor sexist emoticonul ales întru ilustrare, dar l-am ales doar pentru că e foarte simpatic (și, desigur, concludent). E un tip de reacție care spune că, în vreme ce Iohannis are de făcut un imposibil Guvern, tu ai treburi de făcut: job, copii, cumpărături, telefoane, lucruri…

Reacția „Înțeleptul mirat” – care știa cumva că o să se întâmple ceva, dar nici chiar așa

No comment

Reacția „Pacificatorul de conjunctură” – un fel de „peace emoji”

E un fel de-a spune „Asta e, am văzut și mai nasoale, noi să fim sănătoși”. ceea ce, la urma urmelor, poate fi o abordare sănătoasă atât a vieții, cât și a rezultatelor uneor alegeri.

În fine, bonus-emoji

După o noapte atât de lungă pentru mulți, o a cincea cafea pare cea mai firească opțiune.

Recapitulare: Alegeri parlamentare 2020, rezultate

Luni, după alegeri, pe la ora 11.00, rezultatele provizorii la parlamentare 2020 spun că, după numărarea a 95% din voturi, PSD are 30%, PNL are 25%, USR-PLUS are 15%. ProRomânia și PMP n-au intrat în Parlament, în schimb a intrat AUR, despre care în multe bule nu se știa nimic până aseară la exit-pollul de la 21:00, dar despre care, categoric, o să tot auzim.

Cookies