BAZAR

5 destinații ieftine de vacanță pe care și un student și le permite

Din fericire, acestea sunt doar preconcepții. Mai jos vei găsi o listă cu 5 destinații de vacanță exotice, pe care să le încerci vara asta la un preț probabil mai mic decât un sejur în Mamaia.

1. Thailanda

Thailanda este una dintre destinațiile de vacanță exotice în care poți avea de toate, fie că vrei să petreci timp relaxându-te pe plaje sau explorând cultura asiatică, fie că vrei să petreci până dimineață în cluburile din Bangkok.

 

Tot pe lista ta de obiective din această țară, nu ar trebui să lipsească Chiang Mai-ul unde găsești peste 300 de temple antice, dar și activități precum rafting-ul, pentru persoanele cu spirit de aventură.

  

 Și pentru că spuneam că aceste destinații de vacanță sunt probabil mult mai ieftine decât unele locații din România, iată care sunt prețurile aici.

 O cameră la un hostel poate începe chiar și de la 4 dolari pe noapte, iar o masă la un restaurant modest poate începe chiar și de la 7-8 lei.

 2. Malaezia

Ce face Malaezia atât de fascinantă este diversitatea. În aceeași țară, poți explora orașe moderne, poți explora diferite arhitecturi coloniale, să te relaxezi pe unele dintre cele mai frumoase plaje din lume sau să faci drumeții prin superbele jungle.

 

Dacă ești iubitor de nisipuri fine, Langkawi ar trebui să fie printre primele destinații de pe listă, iar dacă ești în căutarea unei locații mai ferite de turiști, Redang este ca un sactuar în care te poți retrage pentru a petrece un sejur liniștit.

 

Cât despre prețuri, acestea sunt puțin mai scumpe decât cele din Thailanda. Spre exemplu, prețul unui prânz pornind de la câțiva dolari, iar o noapte la un hostel plecând chiar și de la 8-10 dolari.

 3. Indonezia

Dacă îți plac insulele, plajele și mâncarea exotică, nu trebuie să ratezi Indonezia.

Cu mai mult de 17,000 de plaje, Indonezia are unele dintre cele mai frumoase plaje din lume.

 

Și pentru că aproximativ 20% din recifurile de corali sunt aici, probabil că o sesiune de scuba diving sau snorkeling ar trebui să fie printre primele tale opriri.

 

După care, și dacă ești pasionat de animale exotice și dacă nu, parcul național Komodo te va da cu siguranță pe spate. Pentru că aici vei găsi unul dintre animalele care seamănă cel mai mult cu ceea ce erau odată dinozaurii.

 

Cât despre costuri, acestea sunt chiar mai mici decât în Thailanda sau Malaezia. Spre exemplu, costul închirierii unui apartament pentru o lună poate pleca chiar și de la 150$, iar prețul unui prânz pornește de la 2-3 dolari.

 4. Filipine

Filipine probabil este printre destinațiile preferate ale celor care călătoresc mult (bagpackers) pentru că este o destinație absolut superbă, dar extrem de ieftină.

Pentru un buget de 15-20 de dolari pe zi, aici poți vedea faimoasele Banaue Rice Terraces sau vulcanul Mayon.

Sau poți face chiar o călătorie pe râul subteran din Puerto Princesa, unul dintre cele 7 minuni noi naturale ale lumii.

  

 5. Albania

Deși probabil Albania nu este țara care îți vine în mine atunci când auzi cuvântul exotic, aceasta are unul dintre cele mai mici traiuri de viață din Europa.

Spre exemplu, aici te poți bucura de o cină mediteraneană chiar și cu 5-10 euro. Iar o noapte la un hotel decent începe de la 40-50 de euro pe noapte.

Tot aici, deși probabil nu te-ai fi așteptat, vei găsi acele peisaje pe care probabil le-ai văzut căutând pe Google după destinații exotice de vacanță. Mai exact, acele plaje fine înconjurate de ape albastre, cristaline.

 

 Concluzie

Toate destinațiile exotice de vacanță de mai sus au în comun plaje fine, ape calde și cristaline și prețuri mici.

Însă aceste locații superbe, la prețuri ușor accesibile nu sunt rare. Folosind o platformă dedicată ofertelor de vacanță, poți găsi ușor un sejur ieftin în Grecia sau în alte locații superbe din Europa.

 

 

 

 

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button