5 chestii pe care le putem face când așteptăm să vină apa caldă și căldura în apartamentele noastre din București și să se rezolve criza economică

23 nov. 2022
1603 Afișari
5 chestii pe care le putem face când așteptăm să vină apa caldă și căldura în apartamentele noastre din București și să se rezolve criza economică
Oana Titică

O să fiu sinceră, nu sunt prea multe de făcut, dar ne descurcăm cum putem.

Așadar, în timp ce dați refresh la aplicația Termoenergetica, aplicație care, mai nou, are ca singur scop să se joace cu nervii noștri mutând ora estimată la care se va întoarce căldura, ca într-un joc (pentru cei cu centrală și pentru bogați – când intri dimineața pe site-ul CMTEB, te anunță că va reveni încălzirea seara la 20, apoi la ora 20 te anunță că va reveni dimineața și tot așa), în acest timp iată cu ce ne putem destinde mințile obosite și trupurile înfrigurate.

1. Să ne minunăm împreună că PSD a început în ultimele luni să facă ceea ce în mod tradițional fac partidele liberale, respectiv să țină cu întreprinderile mici și mijlocii (la începutul lunii, Marcel Ciolacu declara Mă voi lupta din toate puterile pentru ca antreprenorul român să fie susținut de stat prin programe de sprijin (…) pentru că IMM-urile reprezintă coloana vertebrală a economiei. și, acum câteva zile, să le spună PNL-iștilor ‘hai totuși să nu creștem pensiile de la anul cu 15% cum vreți voi, să le lăsăm la 12,5%’. Și așa s-a întamplat. Totuși, propunem să lase 15% măcar pentru pensia viitoare a prim ministrului Nicolae Ciucă, astfel încât să aibă și el măcar ceva în viață care să fie mare. Astfel se va liniști emoțional și, fiind în sfârșit în armonie cu Universul, îi va dea bani lui Nicușor Dan pentru termoficarea din București, ceea ce a refuzat să facă la ultima discuție.

2. Dacă punctul 1 a reușit doar să vă enerveze și mai mult, luați cea mai pufoasă pătură pe care o aveți, o cană de vin fiert alături și așezați-vă comod pe canapea pentru a vă uita la miniseria „The English”, făcută de BBC în colaborare cu Amazon Prime, dar disponibilă pe HBO Max. Cum îi spune și numele, seria se întâmplă când au început să vină englezii în Vestul Sălbatic, la ‘combinații’ cum ar veni, iar în particular e povestea unei femei care ajunge fix din lujmea victoriană în împușcăturile din Oklahoma pentru a-și răzbuna fiul. E serialul perfect pentru toți cei care în ultimii ani tot încearcă să se uite la chestii, dar apoi aruncă cu telecomanda în ecran urlând DE CE NU SE MAI FAC FILME CA PE VREMURI?!? Emily Blunt este genială, scenariul este superb scris, cadrele la fel, iar rochia roșie a lui Emily din primul episod este cea mai frumoasă rochie.

3. Când ați terminat vizionarea, îmbrăcați-vă frumos și mergeți la unul dintre anticariatele Targul Cărții / Bookoteca. Sunt presărate prin tot orașul – eu una mă duc la cel de la Tineretului, fiindcă e foarte aproape de brutăria Grain Trip, astfel încat pot consuma și spanakopita în mașină în drum spre magazin. Merg și la cel de pe Magheru, fiindcă au oferta de cărți în limba engleză mult mai mare. Bookoteca (există și site) este acest loc magic pentru cei care citesc și în limbi străine, fiindcă au cărți venite, de pildă, hăt din Anglia, cu prețuri care pornesc de la 3 lei. Da, o carte costă 3 lei, mai puțin decat a)o apă plată, b) cea mai mică ciocolățică, c) efectiv orice – iar așa, dragi cititori ai b365, arată lumea în care trăim.

4. Dacă aveți noroc, la Bookoteca veți găsi „One Day” de David Nicholls (este tradusă și în română) – în fiecare capitol, cartea îi urmărește pe protagoniștii Emma și Dex în aceeași zi din an, începând din facultate, până după 40 de ani. Este foarte frumoasă, poate mai frumoasă decât cartea Us, a aceluiași autor.

5. Iar după ce ați terminat și cartea, ați întors ultima pagină, puneți-vă frumos în metrou, ca să nu stați în traficul acesta deosebit și mergeți la Aditi’s Kitchen (restaurant nepalez), pe strada Alunișului din Berceni, unde mâncarea este picantă și sosurile sunt minunate – comandați Butter Chicken cu lipii (roti) și colțunași fierți.

Succes vă urez!

Nota B365.ro: Pe lista cu „de făcut”, mai punem și noi următoarea idee: „De citit Oana”. E întotdeauna o idee bună!

Cookies