49% din bucureşteni sunt de acord cu construirea Catedralei Neamului. 25% sunt împotrivă

de:
08 sept. 2011
0 Afișari
49% din bucureşteni sunt de acord cu construirea Catedralei Neamului. 25% sunt împotrivă

26% dintre bucureşteni declară că nu şi-au făcut o părere despre oportunitatea construirii Catedralei, în timp ce 49% se declară pentru aceasta, iar 25% împotrivă, arată sondajul.

Locuitorii Capitalei par însă mai convinşi în privinţa fondurilor care ar trebui folosite pentru ridicarea Catedralei: 50% spun că aceasta ar trebui ridicată cu fonduri exclusiv de la Biserica Ortdoxă Română sau în cea mai mare parte cu fonduri de la BOR.

„Anul 2012 este anul alegerilor locale şi parlamentare şi de obicei în astfel de ani politicienii alocă bani pentru biserici, în speranţa unui câştig electoral facil. Însă din perspectiva răspunsurilor la aceste întrebări, uşurinţa cu care atât primarul general cât şi primarii de sector au decis alocarea unor fonduri din bugetele pe care le administrează pentru proiectul Catedralei Mântuirii Neamului s-ar putea să nu fie deloc un atu electoral, aşa cum probabil îşi doresc edilii.” – arată studiul întocmit de Fundaţia Soros.

Lăcaşul de cult din Dealul Arsenalului va fi structurat pe două subsoluri, demisol, parter plus 14 etaje, punctul cel mai înalt al edificiului fiind la înălţimea ultimului etaj al unui turn de 40 de etaje. Vizibil din orice punct al Capitalei, lăcaşul de cult va cost aproximativ 400 milioane de euro.

Datele au fost culese de Fundaţia Soros România în iunie 2011, în cadrul cercetării „Religie şi comportament religios”.

Cercetarea „Religie şi comportament religios” a fost realizată de o echipă de sociologi compusă din Raluca Popescu, Mirel Paladă şi Claudiu Tufiş, sub coordonarea lui Ovidiu Voicu, în cadrul programului Studii Electorale Româneşti al Fundaţiei Soros. Datele au fost culese, în perioada 01 – 21 iunie 2011, de compania International Brand Consultants. Eşantion principal: 1.204 persoane, reprezentativ pentru populaţia ţintă cu o eroare de +/- 2,9% la un nivel de încredere de 95%. Cercetarea „Religie şi comportament religios” este prima analiză completă a fenomenului religios la nivelul populaţiei României, care pune sub lupă valorile, comportamentele şi raportarea la politici şi viaţă politică la nivelul celor mai importante confesiuni întâlnite în România.

În perioada următoare, Fundaţia Soros România va da publicităţii şi alte date obţinute în cadrul cercetării.

Cookies