49 de copaci căzuți și 38 de mașini avariate în București și Ilfov, din cauza condițiilor meteo. Lista intervențiilor transmisă de ISU

28 ian. 2023
228 Afișari
49 de copaci căzuți și 38 de mașini avariate în București și Ilfov, din cauza condițiilor meteo. Lista intervențiilor transmisă de ISU
49 de copaci căzuți și 38 de mașini avariate în București și Ilfov, din cauza condițiilor meteo. Lista intervențiilor transmisă de ISU. Sursa foto: Facebook/ ISU Bucuresti-Ilfov

ISU București și Ilfov transmite că, de vineri și până sâmbătă dimineață, pompierii au gestionat 59 de intervenții. 49 de copaci au fost îndepărtați, iar 38 de mașini au fost avariate.

ISU București-Ilfov: 49 de copaci și 38 de mașini avariate

„Ca urmare a fenomenelor meteorologice, până la ora 05:00, pe perioada codului galben, pompierii ISU B-IF au gestionat 59 de intervenții”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov într-o postare pe pagina de Facebook, sâmbătă dimineață, 28 ianuarie 2023.

Pompierii ISU au gestionat 51 de intervenții în București și 8 intervenții în județul Ilfov, după cum urmează:

  • pentru îndepărtarea a 49 de copaci;
  • 4 elemente de construcție;
  • 4 stâlpi;
  • un panou publicitar căzut;
  • o inundație la o curte.

În total, au fost avariate 38 de mașini, transmit pompierii ISU B-IF.

Bucureștiul se află sub cod galben de vremea rea

De vineri, 27 ianuarie, ora 10:00 și până duminică, 29 ianuarie, ora 10:00, și Capitala se afla sub un cod galben de cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului, potrivit informațiilor oficiale transmise de Administrația Națională de Meteorologie

În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în Moldova, sud-estul Transilvaniei și în Carpații Orientali se vor înregistra precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25-40 l/mp.

În sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h, viscolind ninsoarea.

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.

Sursa foto: Captură/ ANM
Sursa foto: Captură/ ANM

Prognoza specială: Din noaptea de vineri spre sâmbătă (27 spre 28 ianuarie) în București predomină ninsorile, iar până în dimineața zilei de duminică, stratul de zăpadă depus va ajunge să aibă 8-15 cm, iar vântul va slăbi treptat în intensitate. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative și va fi de -1 și 1 grad Celsius, conform ANM.

Cookies