Sute de zboruri întârziate pe Aeroportul Henri Coandă. Cele mai multe curse au aparținut companiei Wizz Air

11 aug. 2022
488 Afișari
Sute de zboruri întârziate pe Aeroportul Henri Coandă. Cele mai multe curse au aparținut companiei Wizz Air
Sute de zboruri întârziate pe Aeroportul Henri Coandă. Cele mai multe curse au aparținut companiei Wizz Air

Sute de zboruri au înregistrat în ultima săptămână întârzieri mai mari de 30 de minute, atât la aterizare, cât și la decolare pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București.

Sute de zboruri întârziate pe Aeroportul Henri Coandă

În perioada 4-10 august Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a anunțat că 744 de zboruri au înregistrat întârzieri de mai bine de 30 de minute. Cu toate că numărul acestora este în continuare ridicat, a fost înregistrată o scădere față de perioada anterioară.

S-au înregistrat cu 72 mai puține zboruri întârziate decât săptămâna trecuta, conforma Antena 3.

Numărul întârzierilor înregistrate corespunde, în general, cotei de piață a companiilor ce efectuează zboruri de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Astfel că, cele mai multe întârzieri au fost înregistrate de următoarele companii:

  • Wizz Air – 231 de zboruri întârziate,
  • Blue Air – 124 de zboruri întârziate,
  • Ryan Air – 112 de zboruri întârziate,
  • Tarom  – 91 de zboruri întârziate.

Companiile aeriene se confruntă cu un deficit de personal

Tot în acest interval, au existat și câteva zboruri anulate. Cu toate astea numărul lor este foarte mic, în comparație cu numărul de zboruri operate pe aeroport. Doar 5 curse au fost anulate în ultima săptămâna.

În intervalul 4-10 august 2022, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București au fost operate în total 2.381 de zboruri. Dintre acestea 2.170 au fost regulate și 93 au fost neregulate.

Numărul mare de zboruri ce sunt întârziate se datorează deficitului de personal cu care se confruntă companiile aeriene, în special companiile low cost.

Mii de angajați au făcut proteste în toată lumea din cauza condițiilor de muncă și numărului excesiv de ore pe care sunt nevoiți să le lucreze, în special în perioada aglomerate ca acestea, când toți pleacă în concediu.

Cookies