ÎN BUCUREȘTI

47 de paturi noi ATI în București la Spitalul Matei Balș și la Spitalul Bagdasar Arseni

La Spitalul Matei Balș și la Spitalul Bagdasar Arseni apar curând 47 de paturi noi ATI în București. Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății.

47 de paturi noi ATI în București. Florin Cîțu a precizat, în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o la Cluj, că la Matei Balș se vor operaționaliza încă 20 de paturi de terapie intensive și la Bagdasar Arseni, în următoarele două săptămâni, o nouă unitate de primiri urgențe va fi disponibilă cu 27 de paturi UPU și 27 de paturi de ATI.

Premierul a mai spus că la Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu” nu vor fi duse paturi pentru adulții cu COVID-19, așa cum se vehicula în cursul zilei de joi.

„La Matei Balș se vor operaționaliza încă 20 de paturi de terapie intensivă, vor trebui să fie transferați 7 medici și 30 de asistenți medical. Se va înființa un centru de evaluare pacienți cu SARS-CoV-2. La Bagdasar Arseni, în următoarele două săptămâni, o nouă unitate de primiri urgențe va fi disponibilă cu 27 de paturi UPU și 27 de paturi de ATI. La „Grigore Alexandrescu” nu vom aloca adulți. Acolo se vor aloca în 12 paturi ATI copii, în prima fază 10 paturi. Aceasta este situația în acest moment”, a spus Cîțu.

Bilanț COVID-19 din 16 aprilie 2021

Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimele date înregistrate în ultimele 24 de ore, în România: 3.264 de noi cazuri de infectare, 1.493 persoane internate la ATI şi 137 de decese.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button