45 de milioane de euro, subvenția pentru termoficare pe februarie, plătită de PMB. Nici în ianuarie factura nu a fost cu mult mai mică

26 mart. 2025
622 afișări
45 de milioane de euro, subvenția pentru termoficare pe februarie, plătită de PMB. Nici în ianuarie factura nu a fost cu mult mai mică
45 de milioane de euro, subvenția pentru termoficare pe februarie, plătită de PMB. Nici în ianuarie factura nu a fost cu mult mai mică | Sursă foto: INQUAM Photos Alberto Grosescu

Lucian Judele, cel care ocupă la acest moment funcția de City-manager la Primăria Capitalei, a anunțat cât a costat subvenția pentru termoficare plătită de PMB îl luna februarie 2025. A fost ceva mai scumpă decât cea pentru luna precedentă, cu toate astea, aproape în fiecare zi, sute de blocuri din oraș nu au apa caldă și căldură.

Subvenția pentru termoficare pe februarie a costat 45 de milioane de euro

Miercuri, 26 martie 2025, Lucian Judele le-a transmis bucureștenilor care a fost „nota de plată” a PMB pentru termoficare în luna februarie 2025. Subvenția achitată de administrația publică pentru apa caldă și căldura livrate bucureștenilor pe parcursul lunii trecute s-a ridicat la suma de 45 de milioane de euro.

Conform informațiilor transmise de City Manager, nici în ianuarie facturile Primăriei nu au fost mai mici în ceea ce privește termoficarea:

Astăzi am semnat subvenția plătită de Primăria Municipiului București pentru termoficare, care se ridică la 45 de milioane de euro pentru luna februarie 2025. În ianuarie a fost de 40 de milioane de euro.

Subvenția are rolul de a diminua costurile cetățenilor. PMB achită diferența dintre prețul real și cel plătit de consumatori, astfel încât bucureștenii să aibă facturi mai mici.

Deși se achită sume enorme de la bugetul local pentru termificare, au existat mai multe dăți în care sute de imobile din oraș nu avea nici apă caldă, nici căldură.

O astfel de zi a fost cea de marți, 25 martie 2025, când 900 de blocuri din oraș erau afectate de avariile rețelei. Chiar dacă astăzi stăm ceva mai bine la acest capitol, situația nu este tocmai perfectă. Cei drept, numărul imobilelor afectate a scăzut simțitor, ajungând de la 900 la 403.

La momentul redactării acestui articol, sistemul funcționează normal în proporție de 96%, informează TermoAlert.

Atribuțiile lui Nicușor Dan, date pe primar către Lucian Judele

Încă din data de 17 februarie 2025, Nicușor Dan a luat decizia de a delega din atribuțiile pe care le are Primarul Capitalei. Această decizie a fost luată astfel încât edilul, care a intrat în cursa pentru alegerile prezidențiale, să se poată concentra pe campania electorală.

Conform HotNews.ro, următoarele atribuții ce au revenit administratorul public Lucian Judele:

  • Direcția Generală Servicii Publice
  • Direcția de Mediu – Serviciul Monitorizarea Calității Mediului, Serviciul Monitorizare Spații Verzi şi Serviciul Ecologie Urbană
  • Direcția Generală Management Proiecte cu Finanțare Externă
  • Direcția Relația cu ONG, Sindicate și Patronate
  • Direcția Relații Externe și Protocol
  • Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București
  • Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București
  • Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS
  • Administrația Străzilor București
  • Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane
  • Administrația Parcul Natural Văcărești.

Astfel că, până la data de 30 aprilie, în zilele în care Nicușor Dan va lipsi de la muncă, atribuțiile primarului General vor revenit lui Lucian Judele și altor directori din Primărie.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies