45.000 de bombe și petarde confiscate de polițiștii bucureșteni

de:
23 dec. 2012
0 Afișari
45.000 de bombe și petarde confiscate de polițiștii bucureșteni

Poliţiştii bucureşteni specialişti în arme, explozivi şi substanţe periculoase au efectuat două percheziţii în sectorul 2 al Capitalei, ocazie cu care au fost găsite peste 45.000 de articole pirotehnice de mai multe tipuri, în valoare de peste 10.000 de euro.

Din primele cercetările efectuate de poliţiştii Capitalei a rezultat faptul că articolele pirotehnice erau deţinute ilegal și fuseseră aduse din afara ţării. Suspecții intenționau să vândă materialele pirotehnice în perioada următoare.

De asemenea, cu ocazia percheziţiilor efectuate, poliţiştii bucureşteni au mai descoperit peste 7.400 de ţigarete, posibil provenite din Republica Moldova, pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă.

Articolele pirotehnice şi ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei patru suspecţi sunt cercetaţi de poliţiştii Capitalei sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere fără drept de articole pirotehnice şi evaziune fiscală.

Până la această dată, Poliţia Capitalei a desfăşurat 18 acţiuni de amploare în zonele unde existau date că se comercializează astfel de produse, poliţiştii bucureşteni întocmind 10 dosare penale pentru săvârşirea unor infracţiuni de nerespectare a regimului materiilor explozive.

Totodată, poliţiştii Capitalei au confiscat, aproximativ 700.000 de articole pirotehnice (peste 1.700 de kilograme).

Poliţia Capitalei reaminteşte că orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuată de persoane fizice sau juridice, fără a deţine autorizaţia prevăzută de lege, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare

Prin operaţiune cu articole pirotehnice se înţelege nu numai importul, confecţionarea şi vânzarea acestora, ci şi cumpărarea, deţinerea sau folosirea lor.

Pentru a evita producerea unor situaţii de natură să pună în pericol viaţa dumneavoastră şi mai ales a copiilor, Poliţia Capitalei vă recomandă să nu cumpăraţi, să nu utilizaţi şi nici să nu permiteţi folosirea de articole pirotehnice comercializate de către persoanelor neautorizate.

Singurele articole pirotehnice care pot fi comercializate şi folosite fără a fi necesară o autorizaţie specială sunt cele din clasa 1 (steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, inele de foc), al căror conţinut de material pirotehnic nu depăşeşte 3 grame.

Sunt exceptate de la această prevedere petardele, pocnitorile şi obiectele zburătoare luminoase ce aparţin acestei clase.

Totodată, Poliţia Capitalei recomandă tuturor persoanelor să supravegheze cu atenţie copii care folosesc articolele pirotehnice permise de lege.

Cookies