ESENTIAL

44 de persoane sunt judecate în dosarul permiselor auto din Bucureşti

Potrivit unui comunicat al institutiei, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus trimiterea în judecată a 44 de persoane (patru subofiţeri de poliţie din cadrul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, optsprezece instructori auto, dar şi candidaţi pentru obţinerea permisului de conducere auto şi alte persoane), dintre care 12 în stare de arest preventiv. Cele 44 de persoane sunt acuzate de infracţiuni de corupţie (trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, dare şi luare de mită) şi mărturie mincinoasă.

Procurorii spun că infracţiunile care fac obiectul cauzei au fost comise în perioada iunie – decembrie 2010.

Probele strânse în timpul anchetei arată că mai multe persoane (instructori auto şi lucrători de poliţie), în schimbul unor sume de bani, realizau obţinerea frauduloasă a permiselor de conducere auto de către elevii/candidaţii la examenul auto (proba practică).

Totodată, procurorii au stabilit şi că instructorul auto era cel care făcea oferta elevului de a-i înlesni promovarea examenului de conducător auto (respectiv proba practică) în schimbul unei sume de bani, iar oferta era făcută fie unui elev care deja picase o dată examenului, fie unuia care urma să dea examenul.

Ulterior, instructorul auto primea suma de bani (în general între 200 şi 300 de euro) de la candidat, fie înainte de momentul examenului, fie imediat după aceea.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button