UPDATECum păcăleau statul patronii Chocolat, Il Calcio, Fratelli şi Le club. Prejudiciu:10 mil. euro

de:
12 nov. 2015
0 Afișari
UPDATECum păcăleau statul patronii Chocolat, Il Calcio, Fratelli şi Le club. Prejudiciu:10 mil. euro

UPDATE Conform Agerpres, percheziţiile au loc la toate punctele de lucru ale societatilor CHOCO ATENEU SRL -CHOCO MOSILOR SRL – , COZA NOSTRA ART SRL , THEOBROMA CONSULT SRL – si THEOPROD ART SRL,.C. RESTAURANTE TRATORIA IL CALCIO S.R.L,S.C. TWINS DOWNTOWN S.R.L., S.C. LE CLUB HERĂSTRAU S.R.L. și S.C.TWINS CAFE S.R.L,S.C. RUBICON FLORESCA S.R.L care detin localurile Chocolat, Trattoria Il Calcio (deţinută de Gino Iorgulescusi Cosmin Olaroiu ), Fratelli, Le club etc.

Proprietarul Chocolat şi-a cerut scuze clienţilor pentru expunerea la situaţia de astăzi printr-un comunicat trimis presei: 

„În legătură cu ştirile referitoare la percheziția DIICOT realizată astăzi, 12 noiembrie 2015, în locațiile grupului Chocolat, doresc să fac următoarele precizări:

Mulțumesc tuturor colaboratorilor și clienților Chocolat, pe care vreau să îi asigur de profesionalismul, corectitudinea și transparența care au stat întotdeauna la baza afacerii pe care am construit-o în ultimii 9 ani. În această perioadă, Chocolat a crescut, prin munca cinstită a unor oameni extraordinari și devotați și prin multă creativitate, de la un restaurant și 7 angajați, la o echipă de peste 170 de oameni, în 6 locații din București.
Voi colabora cu autoritățile pe perioada anchetei pentru a-mi demonstra nevinovăția.
Îmi cer iertare clienților pentru expunerea la situația creată astăzi și vă garantez că Chocolat va continua să se ridice la înălțimea așteptărilor și va mentine aceleași standarde ridicate în ceea ce privește produsele și serviciile oferite”, a scris Tudor Constantinescu de la Chocolat. 

Este vorba de 43 de percheziții ale DIICOT într-un caz de evaziune fiscală. Sunt vizați administratorii afacerilor, care sunt acuzați că ar fi constituit un grup infracțional organizat, încă din 2006, când au achiziționat un program informatic de contabilitate cu dublă gestiune.  

Conform profit.ro, programele informatice de care vorbesc procurorii sunt instalate pe casele de marcat şi permit ținerea unei evidențe contabile duble, pentru a diminua baza impozabilă.

Acest program a permis existența a două registre de evidență contabilă de același tip, referitoare la aceleași bunuri și valori, dintre care unul reflectă realitatea economică și financiară a firmei, dar la care accesul este restricționat, iar celălalt, spun anchetatorii, ar fi falsificat, fiind înregistrate date și operațiuni care indică venituri inferioare celor reale pentru produsele livrate și banii încasați.

Programul este accesat cu ajutorul unui card aflat doar în posesia casierelor, care permite accesul în memoria fiscală a casei de marcat și efectuarea unor operațiuni de împărțire a produselor proprii, neîmbuteliate, care, cumulate, înregistrează o pondere mai mare în venituri și nu sunt fiscalizate.

Coordonatorii grupului sunt, potrivit surselor Mediafax.ro,Tudor – Mihai Constantinescu şi cetăţeanul francez Jean Phillppe Pierre Luc Guilbert-Lassange, asociaţi la societăţile comerciale Choco Ateneu SRL, Choco Moşilor SRL, Coza Nostra Art SRL , Theobroma Consult SRL şi Theoprod Art SRL. În urma percheziţiilor, vor fi puse în aplicare 112 mandate de aducere, pentru cei 15 suspecţi şi pentru martori.

Cookies