ARHIVA B365

425 de bucureşteni au solicitat ambulanţă vineri noapte

Începand din 27.01.2012, ora 18.00 si pana in aceasta dimineata, ora 06.00, au fost inregistrate 425 de solicitari pentru asistenta medicala de urgenta, potrivit Serviciului de Ambulanta Bucuresti- Ilfov. Astfel, s-au inregistrat 218 urgenţe, un-1 cazut in strada, 9 cazuri de fracturi, entorse, luxatii, 10 cazuri traumatisme şi 60 de cazuri persoane fara adapost au fost transportate spre adaposturi si au primit ingrijiri medicale.

Vineri noapte, pe străzile Capitalei au continuat operaţiunile de deszăpezire. Mai exact 201 utilaje şi 230 de operatori s-au aflat în teren noaptea trecută, anunţă Primăria Capitalei. Pe arterele principale s-a lucrat la degajarea zăpezii de la rigolă şi s-a împrăştiat material antiderapant, astfel că la orele dimineţii carosabilul acestora se prezenta in condiţii foarte bune, cu mici excepţii în sectorul 6. S-a intervenit de asemenea, pe mai multe artere secundare, în special prin pluguire, iar în unele sectoare, precum sectorul 1 şi 4, unele străzi de legătură au fost aduse chiar la “negru”.

În ceea ce priveşte staţiile RATB şi trecerile de pietoni, activitatea a fost deficitară, mai ales la nivelul sectoarelor 2, 3 şi 6.
Pe de altă parte, angajaţii RATB au acţionat la degajarea zăpezii depuse pe refugiile de tramvai, majoritatea acestora prezentându-se în condiţii foarte bune.

Sâmbătă dimineaţa, primarul general, Sorin Oprescu, a convocat un nou comandament de iarnă. Edilul-şef a cerut continuarea tratamentelor cu substante antiderapante pe arterele principale, in special in zona pantelor/rampelor/podurilor, dar si pe caile de acces in spitale, scoli si institutii publice.

Primarul General a solicitat continuarea actiunii de indepartarea a zapezii/ghetii de pe toate strazile laterale, incarcarea si transportarea acesteia in zone special amenajate, dar si indepartarea a turturilor care pun in pericol siguranta cetatenilor.  
 
156 de persoane fără adăpost, cazate în centrele sociale
 
Avand in vedere temperaturile scazute, Directia Generala de Asistenta Sociala (DGASMB) va continua programul de adapostire a persoanelor fara adapost si in zilele urmatoare. Astfel, noaptea trecuta 156 de persoane au fost cazate in centrele DGASMB, acestea fiind aduse de catre serviciile de ambulanta dar si de Politia Locala a Municipiului Bucuresti.
 
În caz de extrema urgenta, Municipalitatea poate suplimenta locurile de cazare. In centrele sociale, persoanele fara adapost beneficiaza de igienizare, ingrijiri si mancare calda.

Pentru orice sesizare privind oamenii fara adapost, cetatenii pot suna la nr. de telefon gratuit 0800.821.218.

De asemenea, locuitorii Capitalei pot beneficia de ceai si supa calda in cantinele DGASMB aflate la urmatoarele adrese:
– Sfantul Constantin, nr. 8, sector 1;
– Calea Grivitei, nr. 216, sector 1;
– Agricultori, nr. 44, sector 2;
– Bdul Dacia, nr. 196, sector 2;
– Calea Ferentari, nr. 91, sector 5;
– Sediul DGASMB, str. Foisorului 56-58
– Policlinica sociala din str. Dristorului 81-88
 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button