42,2 milioane euro costă pasajul subteran de la Piaţa Charles de Gaulle. VEZI CUM VA ARĂTA

de:
18 aug. 2011
0 Afișari
42,2 milioane euro costă pasajul subteran de la Piaţa Charles de Gaulle. VEZI CUM VA ARĂTA

Asocierea SC ROMSTRADE SRL – SC METROUL SA va primi 42,2 milioane de euro pentru proiectarea şi construirea pasajului rutier de la Piaţa Charles de Gaulle.

Pasajul subteran va fi construit pe direcţia Bulevardului Aviatorilor şi va avea o lungime totală de 1392 metri. Lucrarea va consta de fapt din două pasaje subterane, câte unul pe fiecare sens, care vor fi construite de o parte şi de alta a staţiei şi galeriei de metrou. Mai exact, intrările şi ieşirile în pasaj se vor face din aleile aflate de o parte şi de alta a Bd. Aviatorilor. În acest scop va fi dezafectată parţial zona verde care separă aleile de drumul principal şi se va ocupa o bandă din bulevard. Pe fiecare sens, lăţimea va fi de 8 metri. Respectiv se vor asigura 2 câte benzi de circulaţie.

Lucrările la pasajul rutier vor fi demarate la sfârşitul acestui an. Primăria va începe însă de la sfârşitul acestei luni şi lucrările la parcarea subterană de Piaţa Charles de Gaulle. Accesul în parcare va fi asigurat şi din pasajul rutier.

Parcarea va avea trei nivele, 603 locuri şi va costa 44,9 milioane de euro. Unul din nivele va fi amenajat ca zonă comercială. Accesul în parcare se va face de pe bretelele laterale ale Bulevardului Aviatorilor, din pasajul subteran, dar şi de pe Bulevardul Constantin Prezan şi de pe Calea Dorobanţilor, de asemenea de pe părţile laterale ale acestor artere.

Cookies