420 milioane euro, corecții financiare plătite de România în cadrul POSDRU

de:
05 mai 2016
1 Afișari
420 milioane euro, corecții financiare plătite de România în cadrul POSDRU

Reprezentanții Comisiei Europene și autoritățile române au avut marți o întâlnire de lucru privind situația întreruperii POSDRU și stabilirea măsurilor pe care România trebuie să le întreprindă.

„Cristian Ghinea a subliniat faptul că, până în prezent, România a fost nevoită să plătească peste 420 milioane euro reprezentând corecții financiare aplicate în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, însă i-a asigurat pe reprezentanții Comisiei Europene că există un interes politic crescut pentru găsirea celor mai bune soluții de rezolvare a acestei probleme în vederea diminuării presiunii asupra bugetului de stat, dar și pentru finanțarea apelurilor de proiecte din cadrul Programului Operațional Capital Uman aferent perioadei 2014-2020”, se arată în comunicatul MFE.

Misiunea comună derulată de Autoritatea de Audit și Comisia Europeană a constatat un progres în ceea ce privește rata de eroare preliminară pentru aplicația transmisă în 31 decembrie 2015 la Comisia Europeană (valoare de 167,9 milioane euro). Această rată de eroare a fost de aproximativ 3%.

Sursa: Agerpres

Cookies