ÎN BUCUREȘTI

Premieră pentru STB. Nicușor Dan a anunțat decizia: bilete orare pentru călătoriile din București

Bilete orare pentru călătoriile din București. Este noutatea cu privire la transportul în comun anunțată de Nicușor Dan, Primarul Bucureștiului.

Începând de astăzi, au fost introduse biletele orare pentru călătoriile din București, acest lucru însemnând că urmează să plătim 1,3 lei pentru o oră de călătorie cu STB, indiferent de numărul mijloacelor de transport folosite.

„Începând de astăzi, o călătorie cu mijloacele de transport în comun STB, achitată prin platforme electronice de plată (SMS sau Aplicație), este valabilă timp de o oră din momentul achiziționării și poate fi utilizată pe mai multe mijloace de transport pentru a parcurge traseul. Prețul biletului rămâne neschimbat, 1,3 RON“, a anunțat Nicușor Dan pe Facebook.

Primarul Capitalei dă și un exemplu

„Pentru o călătorie urbană, cineva care vrea să meargă de la stația Râul Doamnei la Piața Presei Libere, trebuie să călătorească 3 stații până la Brașov, de acolo schimbă cu tramvaiul 41 pentru a ajunge la destinația finală. Acea persoană nu mai plătește ca până acum 1,3 lei pentru cele trei stații scurte și apoi încă 1,3 lei pentru restul traseului, ci un singur bilet, valabil o oră, cu plata prin SMS la 7458 sau prin aplicația B-pay“.

Nicușor Dan vrea să încurajeze astfel plata electronică:

 „În perioada pandemiei trebuie să ne adaptăm la situații noi, care să ne ofere cât mai multă siguranță în viața de zi cu zi. Un alt avantaj al acestui bilet orar este faptul că orice persoană care schimbă mai multe mijloace de transport economisește bani și timp, tocmai pentru că, în decurs de o oră, va plăti o singură dată prețul biletului. O consecință directă a introducerii acestui mod de plată ne dorim a fi încurajarea achitării călătoriei de cât mai mulți beneficiari și, astfel, evitarea pierderilor prin neplată din diferite motive, așa cum se întâmplă din păcate, în prezent“.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button