400 de noi locuri de muncă într-un nou ansamblu de birouri din Sectorul 2

de:
30 aug. 2013
1 Afișari
400 de noi locuri de muncă într-un nou ansamblu de birouri din Sectorul 2

Primarul Neculai Onţanu alături de conducerea Skanska, reprezentată prin Johan Karlstrom, CEO și Președinte Skanska AB, Marcin Lapinski, Președinte Skanska Property România și Richard Burleigh, Președinte Skanska Construction România au semnat vineri, 30 august Actul de consemnare a așezării pietrei de temelie a complexului de birouri, document care a fost depus într-un tub şi zidit la temelia proiectului.

Investiţia in Faza I de constructie a acestui ansamblu de clădiri de birouri se ridică la suma de 46 milioane de Euro la care se va adauga investitia necesară lucrărilor de fluidizare a traficului rutier din zona străzii Gării Herăstrău. Din aceste lucrări face parte și construcția unei noi benzi de circulaţie pe tronsonul dintre bulevardul Dimitrie Pompei şi strada Fabrica de Glucoză, zona care în prezent este foarte aglomerată.

Proiectul include trei clădiri de birouri, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 52.000 de metri pătraţi. Dezvoltat cu tehnologii de ultimă generaţie, ce vor duce la optimizarea consumului de energie, îmbunătăţirea calităţii mediului interior şi minimalizarea impactului asupra mediului exterior, Green Court Bucharest, va fi certificat LEED Gold.

În cuvântul său, edilul Neculai Onţanu a precizat că instituţia pe care o conduce susţine realizarea acestui proiect care crează peste 400 de noi locuri de muncă şi a adus până în prezent la bugetul local numai prin taxa de autorizare peste un million de lei, urmând să fie achitate către bugetul local al sectorului 2 şi alte sume importante ce vor constitui celelalte taxe de autorizare şi impozite.

Primarul Sectorului 2 a subliniat de asemenea că acordă o atenţie deosebită tuturor investitorilor care vin să-şi dezvolte afacerile în sectorul condus de dânsul şi care creează astfel noi locuri de muncă contribuind la creşterea bugetului local prin plata taxelor şi impozitelor.

De asemenea, edilul Onţanu a menţionat că specialiştii Primăriei Sectorului 2 au spijinit şi vor sprijini în continuare promovarea acestei investiţii atât prin analize comune şi soluţii tehnice, prin eliberarea documentelor şi autorizaţiilor, dar şi prin colaborarea privind amenajările exterioare (accese, parcaje) şi propuneri de fluidizare a circulaţiei în zona străzii Gării Herăstrău şi bd. Dimitrie Pompeiu.

Skanska a dezvoltat până acum 2 milioane de metri pătraţi de spaţii de birouri în întreaga lume și are 500.000 de metri pătraţi în curs de dezvoltare. Skanska este cea de-a 5-a companie de construcţii şi dezvoltare imobiliară din lume, a fost fondată în anul 1887, este prezentă în 21 de ţări şi numără 57.000 de angajaţi.

Green Court Bucharest este primul proiect de birouri dezvoltat de Skanska din România.

Cookies