400 de amenzi într-o singură zi în Dragonul Roșu. În plus, inspectorii ANPC au închis 16 standuri unde se vindeau produse nealimentare

24 oct. 2023
1533 Afișari
400 de amenzi într-o singură zi în Dragonul Roșu. În plus, inspectorii ANPC au închis 16 standuri unde se vindeau produse nealimentare
400 de amenzi într-o singură zi în Dragonul Roșu. În plus, inspectorii ANPC au închis 16 standuri unde se vindeau produse nealimentare | Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comisarii ANPC au făcut mai multe controale la Complexul Comercial Dragonul Roșu, unde au dat sute de amenzi, în valoare de peste 2,1 milioane de lei. Mai multe standuri cu produse nealimentare au fost sigilate.

Comisarii ANPC au făcut controale în Dragonul Roșu

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București-Ilfov a transmis, marți, că au fost controlați 263 de operatori economici care își desfășoară activitatea în Complexul Comercial Dragonul Roșu:

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Ilfov a desfășurat o amplă ațţiune de control la 263 de operatori economici care își desfășoară activitatea în Complexul Comercial Dragonul Roșu, județul Ilfov, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu, în cadrul activităților de comercializare a produselor alimentare și nealimentare.

Potrivit sursei menționate mai sus, au fost prelevate produse nealimentare de la 15 operatori economici, transmite News.ro.

În urma verificărilor făcute de comisari s-au constatat mai multe nereguli. Aceștia au dat 381 amenzi contravenționale în valoare de aproximativ 2,1 milioane lei, dar și 5 avertismente.

Totodată, s-a dispus sigilarea a 16 spații/standuri în care se vindeau produse nealimentare.

Comisarii ANPC au transmis care au fost principalele abateri constatate de echipele de control:

  • afișarea într-un mod greu vizibil a prețurilor pentru unele produse aflate la vânzare,
  • comercializarea unor produse de marochinărie fără ca eticheta să conțină informații cu privire la denumirea și adresa importatorului, tipul materialului din care sunt confecționate și modul de întreținere,
  • comercializarea unor produse alimentare fără etichete cu elemente de identificare și prin care se caracterizează,
  • comercializarea unor produse textile fără informații în limba română referitor la compoziția fibroasă,
  • lipsa autorizației de funcționare,
  • comercializarea unor produse cosmetice cu precauțiuni speciale la utilizare, fără informații care vizează funcția produsului cosmetic traduse în limba română.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies