400.000 de euro pentru garduri de protecţie pe trotuare

de:
25 ian. 2011
54 Afișari
400.000 de euro pentru garduri de protecţie pe trotuare

Municipalitatea a cheltuit 400.000 de euro pe 3.000 de panouri de gard „pentru delimitare şi protecţie în vederea asigurării siguranţei circulaţiei pietonale şi rutiere”. O mie dintre aceste panouri vor fi montate pe trotuarele din zona şcolilor.

Practic, Administraţia Străzilor, instituţie subordonată Primăriei Capitalei va plăti 130 de euro pe un singur panou de gard din metal zincat. Un panou de gard va consta dintr-un cadru de două ţevi metalice rectangulare şi alte două ţevi în forma unor arce de cerc în interiorul panoului. Panourile destinate trotuarelor din zona şcolilor vor avea înscris în partea superioară „Școala”, iar la partea inferioară simbolul indicatorului rutier „Atenţie copii”, realizat din folie reflectorizantă.

Pe piaţa de profil, un panou de gard, de această dată din fier forjat cu ornamente, se vinde cu preţuri cuprinse între 50 şi 120 de euro.

Contractul de 400.000 de euro a fost atribuit firmei Dual Man SRL. Aceeaşi firmă a realizat luminatoarele şi structurile metalice de faţadă de la Biblioteca Naţională, dar şi structurile luminatoare de la AFI Cotroceni.

Perioada de garanţie a gardurilor de pe trotuare va fi de cel puţin nouă ani.

Cookies