GREEN CITY

40 de tone de tone de deşeuri reciclabile, colectate selectiv în Sectorul 6 în numai o lună

În prezent, în Sectorul 6, 292 de containere destinate colectării separate a deşeurilor de ambalaje sunt puse la dispoziţia locuitorilor, graţie unui parteneriat între Primărie, Eco-Rom Ambalaje şi societatea de salubrizare Urban SA.

Potrivit raportării aferente lunii ianuarie, cantitatea totală de deşeuri de ambalaje colectate separat de la populaţie a fost de 39.030 kg, defalcate după cum urmează:

– 4.320 kg. plastic;

– 40 kg. metal;

– 28.670 kg. hârtie-carton;

– 6.000 kg. sticlă.

„Colectarea selectivă începe cu fiecare dintre noi, cu paşi mici, cu acţiuni simple. Însă efectele asupra mediului înconjurător sunt semnificative. E important să reciclăm, pentru că resursele nu sunt infinite şi, chiar dacă trăim într-o societate care ne îndeamnă să consumăm cât mai mult, e bine să ne amintim că acţiunile noastre au efecte asupra a tot ce ne înconjoară. Avem în sector aproape 300 de containere destinate colectării selective a deşeurilor şi am constatat că mai ales tinerii sunt aceia care au luat lucrurile mai în serios. Colectarea selectivă se realizează cu succes chiar în cadrul Primăriei, odată cu micşorarea, pe cât posibil, a consumului de hârtie. Este esenţial ca demersul să fie unitar, la nivelul întregii comunităţi”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Premiu de excelenţă pentru Sectorul 6

La prima ediţie a competiţiei, Sectorul 6 din Bucureşti a câştigat premiul de excelenţă la categoria „Armament de calitate”, fiind printre municipalităţile care au obţinut cel mai mare punctaj la evaluarea calitativă a punctelor de colectare separată. După această victorie, Primăria Sectorului 6 a răspuns pozitiv şi celei de-a doua invitaţii, alături de municipalităţi precum: Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti-Sectorul 3, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focşani, Iaşi, Mediaş, Roman, Sfântu Gheorghe, Satu Mare, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, Bârlad, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploieşti, Slatina, Suceava, Târgu Secuiesc, Vaslui.

Iniţiativa, care aparţine Eco-Rom Ambalaje, se desfăşoară sub patronajul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, iar primăriile înscrise se luptă pe mai multe fronturi: cel al calităţii serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, al celor mai bune mijloace de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile şi, în final, al celor mai mari cantităţi de deşeuri de ambalaje colectate.

La finalul celor şase luni, câştigătorul va obţine titlul de „Oraşul Reciclării” şi marele premiu: o zonă eco wi-fi – un spaţiu inedit de relaxare, 100% eco, şi cu acces liber la Internet, în valoare de 12.000 de euro.

Mai multe detalii despre ediţia a doua a competiţiei „Oraşul Reciclării” şi informaţii despre colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje pot fi aflate accesând site-ul www.ColecteazaSelectiv.ro.

500 de saci de deşeuri,strânşi în campania de ecologizare a Sectorului 6 şi Let’s Do It, Romania! 

În toamna anului trecut, Primăria Sectorului 6 a fost, pentru prima dată, partener oficial al Let’s Do It, Romania! Atunci, 500 de saci de deşeuri au fost strânşi, în prima acţiune de ecologizare iniţiată de Primăria Sectorului 6 şi Let’s Do It, Romania!, în urma protocolului de colaborare semnat de primarul Rareş Mănescu. Acţiunea a beneficiat de sprijinul a peste 200 de persoane, copii şi adulţi, care apreciază că un mediu curat reprezintă un mediu sănătos de creştere şi dezvoltare a întregii societăţi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button