40 de stații de încărcare pentru mașini electrice în parcările publice din București. Proiect de hotărâre pe ordinea de zi a CGMB

27 sept. 2022
236 afișări
40 de stații de încărcare pentru mașini electrice în parcările publice din București. Proiect de hotărâre pe ordinea de zi a CGMB

Primarul Capitalei Nicușor Dan anunță că va propune aprobării în ședința de joi, 29 septembrie, a CGMB, un proiect de hotărâre prin care să se înființeze 40 de stații de încărcare pentru mașini electrice în București.

”În ședința de joi, voi spune aprobării Consiliului General al Municipiului București un proiect de hotărâre extrem de important pentru protejarea mediului – Protocolul de colaborare dintre Administrația Străzilor și Compania Municipală Energetica Servicii București (CMESB), protocol care ne va ajuta să amplasăm 40 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice în București.”, a anunțat primarul.

Este vorba despre stații de încărcare ce vor fi amplasate în parcările administrate de Administrația Străzilor.

Acestea vor fi în zone precum Piața Amzei, Piața Victoriei, Piața Alba Iulia, Piața Constituției, Piața Revoluției, Universitate, Bucur Obor, Rahova, Sala Palatului, Primăria Municipiului București, Bd. Aviatorilor, Bd. Timișoara, Bd. Iuliu Maniu, Bd. Schitu Măgureanu, strada Mendeleev, Calea Moșilor, Calea Plevnei, Splaiul Unirii, parcajele Eva, Lido, Gara de Nord, Maria Rosetti, Lipscani.

”Astfel, dorim să venim în întâmpinarea nevoilor persoanelor fizice și juridice de a avea cât mai multe stații de încărcare, în condițiile în care a crescut numărul utilizatorilor de mașini electrice/hybrid.”, a mai spus Nicușor Dan.

Compania Energetica va asigura stațiile de alimentare și dotările necesare specifice funcționării acestora și le va amplasa în spațiile puse la dispoziție de Administrația Străzilor, pentru a fi utilizate de cetățeni.

România, dată exemplu negativ la acest capitol

Recent, România a fost dată drept exemplu negativ în Europa în privința transportului verde. Topul este condus de Olanda, acolo unde una 5 maşini noi cumpărate este electrică, alături de Suedia, Danemarca sau Austria. În România rata este de undeva la 2,2%, adică din 100 de mașini noi achiziționate, doar 2 sunt electrice.

În același timp, o prevedere recentă la nivel european spune că în 9 ani, până în 2030, emisiile de dioxid de carbon, trebuie reduse la jumate. Totuși, pentru ca acest plan să fie viabil, numărul staţiilor electrice de încarcare trebuie să crească de 27 de ori.

Îți mai recomandăm și:

Cookies