40 de IMM-uri din Bucureşti, partenere pentru practica studenţilor de la ASE

de:
17 dec. 2013
0 Afișari
40 de IMM-uri din Bucureşti, partenere pentru practica studenţilor de la ASE

Potrivit lui Istudor, abilităţile practice dobândite de studenţi pe parcursul a 90 de ore de stagiu efectiv în IMM-uri, alături de cunoştinţele teoretice acumulate de aceştia în cei trei ani de studiu, i-au determinat pe mulţi angajatori să le ofere imediat tinerilor un job sau să-i recomande firmelor din grup, notează Capital.ro.

Pregătirea viitorilor manageri a continuat în ”companii vituale” unde procesele economice erau simulate pe computer şi unde, spre deosebire de viaţa reală, totul era perfect: utilajele veneau la timp, iar fluxul de numerar nu avea sincope.

Decanul Facultăţii de Management, prof. univ. dr. Ion Popa a explicat că simularea managerială s-a realizat cu ajutorul unui soft original PRELEM-21, creat în ASE şi utilizat şi de alte mari universităţi din ţară, în a cărui componenţă intră un set de module orientate asupra activităţilor de previzionare, cercetare-dezvoltare, investiţii, comercial, producţie, financiar-contabil şi resurse umane.

Marţi, cele mai performante echipe de management a companiilor virtuale au fost recompensate. Marele premiu, în valoare de 3.000 lei, i-a fost acordat lui Răzvan Corcodel.

Potrivit lector univ. dr. Sebastian Ceptureanu, aproape jumătate din cei care au făcut practică în IMM-uri au fost deja angajaţi şi lucrează în domeniul pentru care s-au pregătit, dar ”procesul continuă, chiar dacă proiectul POSDRU s-a încheiat”.

Cookies