40.000 de nevăzători din România nu au de fapt nicio problemă cu vederea. Unii au carnet de șofer

de:
25 ian. 2016
1 Afișari
40.000 de nevăzători din România nu au de fapt nicio problemă cu vederea. Unii au carnet de șofer

Protestatarii vor să afle unde se duc fondurile Asociaţiei Nevăzătorilor din România, organizație de utilitate publică. 

România are înregistrați oficial, la Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, 106.000 de nevăzători. Dintre aceștia, 60.000 sunt şi membri ai Asociaţiei Nevăzătorilor din România (ANR). “De unde provine diferenţa, până la 106.000? Zeci de mii de falşi nevăzători au fost înregistraţi cu gradul I de handicap pentru a primi indemnizaţia, ajutor de însoţitor. De mulţi ani se ştie despre această situaţie, am încercat să sensibilizăm autorităţile, dar nu ne ascultă nimeni”, a declarat pentru România liberă Valeriu Borşan, purtătorul de cuvânt al “Grupului de iniţiativă pentru reformarea ANR”.

Grupul a demarat o anchetă pe cont propriu pe tema situaţiei acestei categorii defavorizate în ţara noastră. Statisticile spun că în anul 1989 în România existau 16.000 de nevăzători. După 25 de ani s-a întâmplat ceva ciudat, pentru că la Ministerul Muncii sunt înregistraţi acum 106.000 de nevăzători. Aceasta, în condiţiile în care, demografic, populaţia ţării este în scădere.

O concluzie ar fi că aproximativ 40.000 de persoane, neînscrise în asociaţiile de nevăzători teritoriale, sunt perfect sănătoase. Unii au şi permise de conducere, aşa cum au descoperit şi organele statului în anii din urmă. Doar în Iaşi, de exemplu, au fost prinse 515 persoane care era declarate fără vedere și primeau indemnizaţii, dar în realitate munceau ca tractorişti.

Sursa: realitatea.net

Cookies