4 wc-uri publice renovate în București. 4 locuri din centrul Capitalei unde situațiile fiziologice au rezolvări decente

04 ian. 2023
984 Afișari
4 wc-uri publice renovate în București. 4 locuri din centrul Capitalei unde situațiile fiziologice au rezolvări decente

Patru vechi toalete publice din București au fost modernizate și vor fi deschise în centrul Capitalei. Fotografiile sunt de la WC-urile din parcul Kiseleff (Doina 1 și Doina 2).

Într-o statistică din 2021, Bucureștiul avea doar 128 de toalete publice în tot orașul de 3 milioane de locuitori, unele automate, majoritatea mobile, amplasate în parcuri.

”Fostele administrații locale le-au abandonat sau le-au transformat în baruri, le-am găsit dezafectate și în paragină, focare de infecție, lucru inadmisibil pentru București.”, spune primarul de sector, Clotilde Armand.

Cele patru toalete publice modernizate la finalul anului 2022 se află în centrul Capitalei – Herăstrău, Kiseleff și Calea Griviței – și vor fi deschise în curând, mai spune primarul.

”Pe unul din acoperișurile din lemn am păstrat inclusiv porumbarul pentru păsări. Le-am dotat cu uși antivandalism și antifoc, termopane, lumini led cu senzori, baterii sanitare cu fotocelule, tot ce este necesar pentru o funcționare în condiții civilizate, dar și o soluție eficientă din punct de vedere economic.

Separat, am prevăzut și grupuri sanitare pentru mama și copilul și pentru persoane cu dizabilități. Le vom deschide în perioada următoare. ”, mai spune Armand.

Pe lângă cele patru toalete modernizate, Sectorul 1 mai administrează aproape 20 de toalete publice automate și mai multe toalete ecologice.

Îți recomandăm și:

Cookies