4 tineri, bănuiţi de tăinuire, REŢINUŢI de poliţişti, într-un dosar privind furturi de maşini de lux

de:
18 aug. 2015
0 Afișari
4 tineri, bănuiţi de tăinuire, REŢINUŢI de poliţişti, într-un dosar privind furturi de maşini de lux

Poliţiştii Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au pus în aplicare, luni, trei mandate de percheziţie şi cinci mandate de aducere, pe numele membrilor unui grup infracţional cu preocupări pe linia furturilor de autovehicule de lux.

În luna februarie a.c., în urma sesizării unei tentative la furtul unui autoturism, poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule au efectuat investigaţii, identificând membrii unui grup infracţional, cu vârste cuprinse între 27 şi 36 de ani, cu preocupări pe linia furturilor de autovehicule de lux precum și a infracţiunilor din categoria traficului internaţional cu autoturisme.

Astfel, s-a reţinut în sarcina a trei dintre bănuiţi faptul că, în perioada 03 – 05 martie a.c., s-au deplasat în străinătate, cu scopul de a dobândi de la persoane neidentificate un autoturism, urmărit de către autoritățile judiciare străine ca fiind sustras, din data de 21 ianuarie 2015 şi l-au adus în România, cunoscând că provine din săvârșirea unei infracțiuni, iar ulterior l-au vândut celui de-al patrulea bănuit.

„În urma corespondenței purtate cu autoritățile judiciare străine a rezultat faptul că autoturismul în cauză a fost furat de la o societate comercială ce are ca obiect de activitate comercializarea de autovehicule, de unde persoane necunoscute au sustras şi alte două autoturisme, bunuri și seiful amplasat într-un birou, prejudiciul fiind estimat la 100.000 de euro.
A fost demarată o acţiune în vederea efectuării a trei pecheziţii domiciliare, fiind identificate şi ridicate în vederea cercetărilor echipamente electronice de comunicare prin intermediul internet, un aparat foto digital, dispozitive de stocare tip memory stick, trei biciclete şi valută”, anunţă Poliţia Capitalei într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Prejudiciul, estimat la 14.000 de euro, a fost recuperat integral.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, cu patru persoane în stare de reţinere, urmând a fi prezentate magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai precizează în comunicatul citat.

Cookies