4 semne că am îmbătrânit plus o tartă cu căpșuni și una cu friptură de porc

14 iun. 2022
5653 Afișari
4 semne că am îmbătrânit plus o tartă cu căpșuni și una cu friptură de porc
Maria Coman: 4 semne că am îmbătrânit plus o tartă cu căpșuni și una cu friptură de porc

Eu n-am crezut, dar s-a dovedit adevărat. După 40 de ani chiar te doare câte ceva tot timpul. Mai mult, mai puțin, mai enervant, mai puțin enervant, dar pur și simplu se întâmplă ceas. Te culci bine la 39 și 364 de zile și te trezești a doua zi invalid. Și fiecare zi aduce câte o surpriză, căci ar fi prea simplu să nu fie așa. 

Primul semn care se vede

Și timpul trece, mai un genunchi, mai un șold, mai un implant dentar, până te trezești că nu mai vezi. Adică nu mai vezi – nu mai vezi, nu ca înainte. Seara, nu vezi să citești, dimineața, când iei telefonul să vezi cât e ceasul, trec 5 minute până reușești să clarifici imaginea. Și te duci la oftalmolog, că zici că mă rog, aia e, ți-or fi crescut dioptriile. Și afli cu surprindere și bucurie nu că ți-au crescut dioptriile, ci că îți trebuie lentile progrresive, da, fix din alea de te uiți pe deasupra să vezi departe și pe sub să vezi să citești și care îți dau aerul ăla de bunică înțepată și cu care te obișnuiești cică greu și de la care drumul e doar spre dioptrii și mai mari și mai mari și mai mari și mai mari. 

Al doilea semn vine cu noaptea-n cap

Pe  urmă, începi să te trezești dimineața. Nici asta n-am crezut că o să mi se întâmple vreodată, pentru mine dormitul până la 11 e un hobby; mă trezesc pe la 7, mă spăl pe dinți și mă culc liniștită la loc. Mă culcam, pentru că s-a terminat cu distracția asta, acum mă trezesc pe la 8, rar la 9, n-am mai prins un 11 de nu mai știu când, de 12 nu mai zic, că a trecut deja un deceniu, probabil. Și cât așteptam eu vacanțele de vară ale copilului, să nu mai sune ceasul, să scap de orele alea ce mi se păreau imposibile. E, uite că s-a terminat și cu asta. 

Cum s-a terminat și cu somnul liniștit,, pentru că acum sunt pe cale să devin dependentă de melatonină, mai ales după cele 2 reprize de covid. Plus sesiune și licență, plus vârstă, desigur, că așa zice toată lumea. Că e de la vârstă. De la vârstă începe să îți scrie și pe analizele medicale, în conformitate cu vârsta sau în raport cu vârsta, ceva îngrozitor, pe cuvânt. 

Al treilea semn merge (foarte ciudat) cu vișinată

Un alt semn important la mine e că am început să beau vișinată. Adio tequila, dragostea mea, bine ai venit, vișinată! Dacă eram englezoaică, probabil era momentul să mă apuc de cherry, dar e bine și așa. Și nu doar că te apuci de băut vișinată, dar te apuci și de făcut vișinată, zmeurată, gutuiată și alte d-astea. Mă aștept ca în anii următori să fac și zacuscă și dulcețuri și să aștept cu nerăbdare vara ca să coc vinete în curte, să le pun la congelator. Și, peste vreo 15 ani (în cazul fericit peste 15, nu mai devreme), când o să aud de petreceri până la răsărit, să cert oamenii care participă, pentru că e obositor și trebuie să ai grijă de tine, nu să îți bați joc cu toate prostiile astea. 

Al patrulea semn e acela despre care nu vrem să vorbim, că se depune

Până mă apuc de făcut prăjituri, însă, (nu sunt departe, nu vă temeți, tocmai mă gândeam să fac ceva cu niște căpșuni care zac prin frigider), să nu uit să vă recomand tartele cu căpșuni de la Chat Noir. Chat Noir e ceva mic, cu tarte dulci și sărate, care din alea dulci aia cu căpșuni vă spuneam e ceva absolut divin și partea de blat e subțire și cum trebuie, iar din alea sărate vă zic doar că există tartă cu friptură de porc și  tartă cu ficăței și tartă cu drob…

Tarta cu drob, Chat Noir
Tarta cu drob de la Chat Noir | sursa foro: chatnoir.ro

Și după tarta cu drob am decis să mă opresc, pentru că refuz să mai comand, pentru că, na, ce să vedeți, fix din cauza vârstei, mă îngraș doar dacă mă uit la ele și de slăbit nu mai slăbesc nici dacă mă înfometez 3 luni.

Nota B365.ro Până digerăm toate aceste simple fapte de viață  din viețile multora dintre noi, mai bine mai citim:

Cookies