4 secrete ale marmurei. Când şi cum trebuie să îţi protejezi amenajarea de lux din casă

de:
27 feb. 2015
1 Afișari
4 secrete ale marmurei. Când şi cum trebuie să îţi protejezi amenajarea de lux din casă

1. Provenienta marmurei

Marmura se afla intr-o cantitate finita in cariere, iar calitatea ei depinde in multe cazuri de zona din care este extrasa. Fiecare bucata de marmura difera in privinta venelor care o strabat si a culorii acesteia. Cea mai buna marmura va reflecta o culoare aproximativ uniforma, cu vene abia vazute pe suprafata acesteia. Aspectul ei trebuie sa fie elegant, delicat si uniform, asa cum vei sesiza la placile de marmura puse in vanzare de PiatraOnline.ro.

Marmura Callacata, de exemplu, este caracterizata de modele aleatorii care se raspandesc pe fiecare placa intr-un joc al nuantelor. Ar trebui sa stii ca o bogatie a venelor colorate care strabat placile de marmura demonstreaza si o concentratie mai mare de minereu feros in roca, ceea ce va duce la schimbarea infatisarii acesteia in timp.

Baie amenajata cu placi de marmura Callacata

Din punctul de vedere al mesterilor care monteaza placile de marmura, in momentul in care ai decis sa iti imbogatesti decorul baii de acasa cu acest simbol al luxului si bunastarii, trebuie sa te orientezi neaparat spre marmura de provenienta italiana sau greceasca. Cele doua tari au printre cele mai renumite cariere de marmura din lumea intreaga, calitatea acesteia fiind ireprosabila.

2. Atractie si vulnerabilitate

Marmura a fost preferata constructorilor din toate timpurile pentru usurinta prelucrarii placilor din nobila roca. Insa, acest aspect, valabil si in ziua de astazi, tradeaza si vulnerabilitatile materialului. Ca roca usor de prelucrat, marmura da dovada si de o putere crescuta de absorbtie, iar aceasta caracteristica este greu pusa la incercare de substantele folosite intr-o baie moderna.

Oricat de atractiva este marmura intr-o sala de baie, sensibilitatea ei la substante acide naturale sau artificiale este un risc de care trebuie sat ii constant seama. De multe ori se recomanda ca marmura sa nu impodobeasca baile copiilor, pentru a evita deteriorarea rapida a acesteia sub influenta unor produse cosmetice dedicate ingrijirii celor mici. In acelasi timp, insa trebuie sa dai dovada de precautie si in baia dormitorului conjugal. Solutiile de curatire acide pot afecta suprafata marmurei, iar banalele produse cosmetice care contin extracte cide din lamaie sau portocala pot lasa, iarasi, pete de esters pe delicata roca stralucitoare din baia ta.

Pentru a impermeabiliza si ingriji marmura asa cum trebuie, foloseste solutii profesionale din gama LTP (http://www.piatraonline.ro/impermeabilizant-piatra-naturala): sunt usor de folosit si vor prelungi durata de viata a placii de marmura.

Baie realizata cu marmura maron Emperador polisata
http://www.piatraonline.ro/marmura/marmura-maron-emperador-polisata-50-x-30-x-2-cm
3. Placa potrivita in locul potrivit

Am mentionat mai devreme ca venele colorate ale marmurei pot indica o concentratie mare a minereului de fier in compozitia rocii. Poate ca nu te astepti, dar sub influenta umezelii constante dintr-o sala de baie, marmura impregnate cu vine de minereu poate deveni osursa de rugina. Nu este cazul sa te alarmezi. Exista ujn test simplu care te poate ajuta sa eviti o astfel de neplacere in baia de acasa.

Vrei sa te asiguri ca marmura achizitionata de tine nu contine minereu de fier? Nu ai decat sa o supui un simplu test al efectului apei asupra ei. Scufunda timp de doua sau trei zile placile de marmura pe care vrei sa le folosesti la impodobirea baii intr-un vas cu apa si apoi verifica daca rugina isi croieste drum spre suprafata materialului. In cazul in care acest lucru se intampla va trebui sa folosesti placa respectiva intr-o zona care nu este expusa influentei constante a umezelii.

Pentru mai multa siguranta, poti face testul cu apa alegand apoi placa potrivita pentru decorul potrivit din fiecare zona din casa ta.

4. Secrete de aplicare

Un decor de marmura adaugat baii de acasa te va face cu siguranta mai relaxat in momentul in care pasesti in aceasta incapere. Pentru a te bucura cat mai mult timp de placarea cu marmura din baie, trebuie sa ti conta si de anumite trucuri, in special daca insisti ca montajul sa fie realizat prin forte proprii.

In momentul in care ai decis sa renovezi sala de dus cu placi micute din marmura, fie sub forma unui intrigant mosaic de culori, fie sub un model uniform al acestora trebuie sa tii cont de nevoia de aderenta a acestora. Placarea cu marmura trebuie efectuata avand grija ca fiecare placa sa fie aplicata pe adeziv in proportie de cel putin 95% din suprafata de contact. Doar sa poti fi sigur de rezistenta acesteia in timp. Multi specialisti recomanda folosirea impermeabilizantului pentru marmura (http://blog.piatraonline.ro/tratamente-pentru-piatra-naturala-marmura-travertin/) in scopul evitarii unor catastrofe care sa iti deterioreze placile de marmura din sala de baie.

Cookies