4 motive pentru care urăsc Revelionul

29 dec. 2021
14686 afișări
4 motive pentru care urăsc Revelionul
4 motive pentru care urăsc Revelionul

Cu Crăciunul știm, e simplu, există curentul majoritar în familie și curentul mai puțin majoritar și aparent revoluționar care preferă să meargă de Crăciun la mall. Asta mă depășește destul de mult, mie nu îmi place la mall nici în zilele obișnuite, dar să merg în ziua de Crăciun ca să mănânc orez chinezesc și să văd dacă s-au ieftinit pantalonii din piele artificială, nu, merci, nu e pentru mine, sper să nu ajung niciodată în categoria respectivă. 

Cu Revelionul e mai complicat. Sau, de fapt ,nu e mai complicat, că tot două categorii sunt. Acasă, sub plapumă, sau la party party party party party. Doar că pandemia a complicat mult lucrurile din următoarele motive: 

  1. Am stat atât de mult acasă, în casă, cu familia și prietenii apropiați, la noi acasă sau la ei acasă încât perspectiva încă unei seri petrecute acasă, cu aceiași oameni, făcând aceleași lucruri și văzând același decor nu mai e pentru mine interesantă. DEȘI EU SUNT ACEA PERSOANĂ CARE ACUM 5 ANI ZICEA CĂ REVELIONUL E ORIBIL ȘI CĂ ABIA AȘTEPT SĂ VĂD NIȘTE FILME ZĂCÂND PE CANAPEA.
  2. Nici la discotecă nu merge, căci cu cine lăsăm copiii, care nu mai sunt mici, dar nu sunt nici atât de mari încât să plece la propriile revelioane și nici de lăsat singuri în noaptea de Revelion.
  3. Dacă mergi, totuși, la discotecă, nimeni nu mai știe exact ce și cum să își propună, căci sunt anunțate niște petreceri, totuși tu ești aceeași persoană care ura Revelionul și, oricât de stat în casă ai fi, dacă n -o să ți placă neam să te amesteci cu lumea și o să te plictisești și o să vrei acasă? Că știi că pe vremuri când mai mergeai așa se întâmpla. Varianta cinstită e o discotecă discotecă, cu muzică și unde lumea dansează, nu unde stai la masă și mănânci feluri ca la nuntă. Și, totuși, vrei să ieși din casă. Și atunci, cum? Că nici tu pe tine nu te mai înțelegi, dă o încolo de treabă, nu se poate așa ceva. 
  4. Concerte în aer liber noroc că nu mai sunt, dar alea erau și mai oribile, pentru că erau prost organizate și tot timpul ba nu vedeai nimic, ba se auzea horror, ceva foarte rău. 

Revelionul. Partea și mai neplăcută

Pe lângă problema cu pandemia, există niște chestii care chiar fac din noaptea de Revelion ceva nedezirabil, ca să fiu drăguță. 

  1. Petardele. Băi, incredibil, chiar nu se poate, zici că e zonă de război. Legea nu le dă voie, dacă te uiți pe comunicatele festive de pe la cine știe cine o să afli că de fapt ei au dat amenzi și au făcut și au dres, doar că, surpriză, tot ca în zona de război trăim 
  2. Prețurile. Eu înțeleg că e o ocazie, dar nu are pur și simplu niciun sens să dai pe ceva ce iei a doua zi cu 30 de lei cel puțin 200. Nu are. Poate sunt eu zgârcită, dar nu are sens. 
  3. Entuziasmul necontagios al celor care și-au propus să se distreze. Sigur că toți vrem să ne simțim bine, dar de obicei diferența dintre așteptări și realitate e mare, așa că distracția asta autoimpusă se transformă des într-o dezamăgire uriașă.
  4. Presiunea întrebării „Și, ce faci de Revelion?” Acum m-am mai obișnuit să zic adevărul și anume că stau acasă, dar acum câțiva ani, când nu era încă trendy să stai acasă, părea foarte bizar să nu îți dorești să ai cea mai tare noapte EVER. Bine, acum, cu pandemia, cum ziceam, lucrurile s-au schimbat. Până și eu, Revelion hater aș face ceva de Revelion. De aia zic, anul ăsta e mai confuz ca până acum. E 29 decembrie, parcă mai e timp să mai luăm decizii. SPER.

Nota B365.ro. Maria precis ia o decizie, Așa face mereu, ia o decizie și ne spune, ca să avem noi scurtături bune:

 

Cookies