4 grădinițe noi, construite în Sectorul 2. Lucrările încep anul acesta, anunță PS2

16 ian. 2023
366 afișări
4 grădinițe noi, construite în Sectorul 2. Lucrările încep anul acesta, anunță PS2
4 grădinițe noi, construite în Sectorul 2. Lucrările încep anul acesta, anunță PS2. Imagine simbol: FreePik

Vești bune pentru bucureștenii din Sectorul 2, spune Primăria Sectorului 2. Administrația demarează noi proiecte și anunță că vor fi construite 4 grădinițe noi.

Noul proiect al primăriei a fost anunțat în urmă cu 3 zile, pe pagina de Facebook. Nici nu au început lucrările, iar Primăria Sectorului 2 deja anunță termenul de finalizare: anul 2024.

Vești bune pentru părinții din Sectorul 2: se construiesc 4 grădinițe noi

Primarul Radu Mihaiu afirmă că învățământul ocupă primul loc în bugetul de investiții al Primăriei Sectorului 2. Acesta s-a gândit să vină în sprijinul părinților tineri și a anunțat că vor fi construite 4 grădinițe noi, dar și două creșe.

Pentru a crește capacitatea de educație pentru copiii din Sectorul2 vom construi 4 grădinițe noi. Facem și două creșe, dar acestea vin suplimentar față de buget, ele fiind realizate prin Compania Națională de Investiții pe fonduri europene. Toate acestea pe lângă proiectele de modernizare a școlilor existente, explică Radu Mihaiu într-o postare pe pagina de Facebook a PS2.

De menționat este și faptul că primarul are în plan 23 de proiecte, destinate modernizării și reabilitării școlilor existente.

Ultimul studiu realizat arată că peste 35.000 de copii au abandonat școala în ultimii 10 ani, așadar modernizarea școlilor chiar contează. Mulți copii renunță la școală din cauza condițiilor precare, găsite în unele unități de învățământ.

Când vor începe lucrările de construcție

Lucrările vor începe anul acesta, iar planul construcțiilor este următorul:

  • o clădire pentru o grădiniță cu 4 grupe, pe strada Periș nr. 27
  • un corp nou de grădiniță cu 8 grupe, pe strada Pescărușului nr. 124
  • un corp nou de grădiniță cu 7 grupe, pe strada Știucii nr. 54
  • o extindere pentru o grădiniță nouă cu 8 grupe, pe strada Sportului nr. 21.

Valoarea alocată acestui proiect este de 298 milioane de lei, investiți în educație. Este cea mai mare alocare din bugetul de Investiții al Primăriei sectorului 2 din 2023.

Pe lângă școli și grădinițe, primarul a alocat bani din fondul de Investiții și pentru reabilitarea termică a blocurilor, modernizarea parcurilor și reparația străzilor.

Mulți cetățeni au cerut aceste lucruri de-a lungul timpului și, în sfârșit, potrivit celor anunțate de Primăria Sectorului 2, cerințele le vor fi îndeplinite anul acesta, cel puțin pe hârtie.

Cookies