4 copii, răniți în Piața Constituției și transportați la spital. Din cauza vântului, un tobogan gonflabil s-a răsturnat

29 oct. 2023
407 Afișari
4 copii, răniți în Piața Constituției și transportați la spital. Din cauza vântului, un tobogan gonflabil s-a răsturnat
4 copii, răniți în Piața Constituției și transportați la spital. Din cauza vântului, un tobogan gonflabil s-a răsturnat. Foto: captură ecran/ observatornews.ro

Accident grav în cadrul evenimentului Oktoberfest din Piața Constituției: 4 copii au fost răniți și transportați la spital, după ce un tobogan gonflabil a fost răsturnat de vânt. Polițiștii au deschis o anchetă.

4 copii, răniți în Piața Constituției și transportați la spital

Martorii au declarat că toboganul gonflabil ar fi fost asigurat doar cu niște cărămizi. Proprietarii au dat vina pe vântul puternic, însă, în cazul de față, nu ar mai fi trebuit să-i mai lase pe cei mici să se dea pe tobogan, potrivit observatornews.ro.

Accidentul a avut loc sâmbătă după-amiază, 28 octombrie în Piața Constituției din București. 4 copii, cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, au fost răniți și au ajuns la spital, însoțiți de părinții lor.

Organizatorii Oktoberfest au declarat că proprietarii toboganului gonflabil ar fi trebuit să facă mai mult pentru siguranța celor mici.

A fost slab ancorat sau insuficient față de rafala de vânt care a sosit. Erau copii în el. L-a mișcat. Au dat copiii peste cap, a declarat organizatorul evenimentului din Piața Constituției, conform observatornews.ro.

Din motive de siguranță, după incident, organizatorii au oprit toate instalațiile de înălțime.

Oamenii legii s-au sesizat din oficiu:

La data de 28 octombrie 2023, în jurul orei 14:10, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 17, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în zona unui eveniment din Sectorul 5, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un tobogan gonflabil amenajat, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, s-ar fi răsturnat. Poliţiştii au solicitat, de îndată, la faţa locului să se deplaseze mai multe echipaje de prim-ajutor, existând posibilitatea să fie copii prinşi în interiorul acestuia, a transmis Poliția Capitalei, potrivit news.ro.

Oamenii legii au deschis o anchetă. Polițiști din cadrul Secției 17 continuă cercetările în acest caz. Ei trebuie să stabilească cauzele și condițiile în care s-a produs evenimentul.

Cookies