4 câini adulți și 10 pui au fost capturați de ASPA în Sectorul 1, în urma unor sesizări făcute de bucureșteni. Au fost duși și cazați la Adăpostul Odăi

11 iul. 2024
2504 afișări
4 câini adulți și 10 pui au fost capturați de ASPA în Sectorul 1, în urma unor sesizări făcute de bucureșteni. Au fost duși și cazați la Adăpostul Odăi
4 câini adulți și 10 pui au fost capturați de ASPA în Sectorul 1, în urma unor sesizări făcute de bucureșteni. Au fost duși și cazați la Adăpostul Odăi | Sursa foto: ASPA - Facebook

Patru câini adulți și zece pui au fost capturați de echipaje de intervenție ASPA marți, 9 iulie, patrupedele fiind transportate și cazate, ulterior, la Adăpostul Odăi, gestionat de Serviciul Poliției Animalelor Sector 1.

14 câini, adulți și pui, au fost capturați și cazați la Adăpostul Odăi

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) anunță, pe pagina de Facebook, că în cadrul unei acțiuni desfășurate marți, 9 iulie, în Sectorul 1, împreună cu polițiști din cadrul Secției 5 Poliție și Serviciului Poliția Animalelor al Poliției Locale Sector 1, au fost capturați 4 câini adulți și 10 pui.

Aceștia au fost duși și cazați la Adăpostul Odăi, ce este gestionat de Serviciul Poliției Animalelor Sector 1.

Într-o acțiune comună la care au participat polițiști din cadrul Secției 5 Poliție, polițiști din cadrul Serviciului Poliția Animalelor al Poliției Locale Sector 1 și angajați ASPA, desfășurată marți, 9 iulie, în sectorul 1, au fost capturați 4 câini adulți și 10 pui, care au fost transportați și cazați la adăpostul Odăi gestionat de Serviciul Poliției Animalelor Sector 1.

Cei 14 câini au fost capturați în cadrul unei acțiuni de identificare a proprietarilor care nu își supraveghează câinii și pot prezenta un pericol pentru bucureșteni. Locuitorii din zonă au fost cei care au sesizat autoritățile competente.

Acțiunea a fost organizată ca urmare a sesizărilor primite de la cetățenii care locuiesc pe raza Secției 5 Poliție și a vizat identificarea proprietarilor care nu își supraveghează câinii și pot prezenta pericol pentru cetățeni, sancționarea contravențională a persoanelor care nu respectă obligațiile legale privind deținerea, identificarea și asigurarea condițiilor de bunăstare și protecție a câinilor cu deținător, precum și capturarea câinilor fără deținător și transportarea acestora la adăposturi pentru evaluare medicală, sterilizare și microcipare.

La începutul lunii, ASPA transmitea că 4 pui de câine abandonați au fost găsiți într-o pungă de plastic, pe strada Drum Bragadiru din Sectorul 5, fiind observați de o tânără, care a anunțat autoritatea. Din cei 4 pui, doar 2 au supraviețuit temperaturilor extreme.

Cățeii au fost duși la Adăpostul Bragadiru, iar în legătură cu acest caz a fost sesizat Serviciul pentru Protecția Animalelor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București pentru identificarea și sancționarea vinovatului, care riscă o amendă cuprinsă între 3.000 și 12.000 de lei.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies