4 ani de la manifestațiile din 10 august 2018. Azi se anunță protest în Piața Victoriei din București: „Vrem dreptate”

10 aug. 2022
581 Afișari
4 ani de la manifestațiile din 10 august 2018. Azi se anunță protest în Piața Victoriei din București: „Vrem dreptate”
Prima zi de proteste a romanilor din diaspora fata de guvernul PSD, in Piata Victoriei, vineri, 10 august 2018. Protestatarii cereau eliminarea politicienilor cu probleme penale și alegeri anticipate. Inquam Photos / Octav Ganea

Mai multe ONG-uri au anunțat că, astăzi, 10 august 2022, vor organiza un protest în Piața Victoriei. Au trecut 4 ani de la manifestațiile antiguvernamentale din data de 10 august 2018. Sute de oameni au fost răniți la „Mitingul Diasporei”, organizat în Piața Victoriei din București.

Protest în Piața Victoriei din București: „Vrem dreptate”

10 ONG-uri organizează protestul care va începe la ora 18:00, în Piața Victoriei din București.

„Au trecut 4 ani de când manifestația pașnică din 10 august 2018 – Piața Victoriei a fost spulberată cu violență de către autoritățile statului, cu ajutorul Jandarmeriei Române, încălcând drepturile cetățenilor care își manifestau în stradă nemulțumirea cu privire la modificările legislative din domeniul Justiției.

Diasporenii veniți să protesteze în țară au fost tratați de către statul român cu gaze, bastoane, calomnii și manipulările de la televizor”, transmit reprezentanții pe pagina de Facebook a evenimentului Vrem dreptate pentru 10 August! #4ani.

Aminim că, la data de 10 august 2018, zeci de mii de români, mulți dintre ei veniți din afara țării, au organizat un protest în Piața Victoriei și au cerut demisia Guvernului care la acea vreme era condus de Viorica Dăncilă.

Manifestațiile au dus la violențe fără precedent. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă, iar sute de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale. Printre victime s-au aflat și oamenii legii.

„Ieșim în stradă să cerem pedepsirea vinovaților”

„Sebastian Cucoș, Cătălin Sindile, Laurențiu Cazan, șefii Jandarmeriei care au executat represaliile, cât și colonelul Paraschiv – “dirijorul”- nu au fost pedepsiți pentru violențele pe care le-au săvârșit în stradă”, amintesc organizatorii.

Reprezentanții ONG-urilor transmit că ies în stradă ca să ceară pedepsirea vinovaților pentru represaliile din data de 10 august 2018. Aceștia își doresc o anchetă corectă, reală, care să fie „în spiritul și litera legii și care să aibă o durată rezonabilă de timp”.

„VREM DREPTATE PENTRU 10 AUGUST!”

Cookies