4 alarme cu bombă, într-o singură zi, în România. După București, trei mari orașe de frontieră, vizate de alerte

21 ian. 2022
395 Afișari
4 alarme cu bombă, într-o singură zi, în România. După București, trei mari orașe de frontieră, vizate de alerte

Prefectura din Brăila a fost alertată, vineri după-amiază, că este vizată de un atac cu bombă. SRI verifică clădirea, în urma unui apel la 112. Pe de altă parte, pirotehniștii au fost chemați să verifice și un colet suspect descoperit la Constanța, relatează Digi24.ro. Alte două alerte au fost date astăzi în România, în București, lângă un centru militar, și în Giurgiu, chiar în vama cu Bulgaria.

La Brăila, reprezentanții SRI s-au deplasat pentru a verifica clădirea prefecturii. Apelul la 112 a fost făcut de pe o cartelă prepay. Persoana care a sunat anunța că există o bombă în clădire.

Programul la prefectură s-a terminat la ora 14.00, astfel că nu există personal în clădire.

Alarmă și la Constanța. Operațiune SRI, în desfășurare

O operațiune de urgență are loc și la Constanța. Ofițerii SRI și cei de la Poliție au fost alertați, după ce în zona mall-ului a fost găsit un colet suspect.

O geantă suspectă a fost găsită în apropierea centrului comercial, iar procedurile cer ca pirotehniștii să se asigure că obiectul nu e un pericol pentru populație. Echipele pirotehnice ale SRI s-au deplasat la fața locului și au eliberat deja zona.

Tot în această dimineața, la București și Giurgiu, 2 bagaje lăsate în zone publice au alertat autoritățile. În București, alertă cu bombă a fost la centrul Militar de pe Bulevardul Panduri, din sectorul 5 al Capitalei, și s-a dovedit a fi falsă.

Ultima alertă cu bombă în Capitală a avut loc pe 14 ianuarie, la cel mai mare mall din nordul Capitalei, Băneasa. Ulterior, SRI a anunţat că alarma nu s-a confirmat. Pe 29 decembrie, o situație similară a avut loc la Park Lake, mall-ul din sectorul 3 al Capitalei.

Cookies