BAZAR

4,8 milioane de români, din care 1,4 milioane de copii, sunt afectaţi de sărăcie

Doru Buzducea, preşedintele CNASR, a anunţat, miercuri, la dezbaterea publică „Asistenţa socială în România. Probleme şi oportunităţi”, că 4,8 milioane de români sunt afectaţi de sărăcie. Dintre aceştia, 1,4 milioane sunt copii. Totodată, peste 687.000 de persoane cu dizabilităţi nu au acces la servicii de specialitate, potrivit lui Buzducea. 

Printre persoanele vulnerabile sunt 1,85 milioane de romi, 1,4 milioane de copii (cu vârste cuprinse între 0 şi 17 ani), peste 725.000 de persoane vârstnice (peste 80 de ani), 687.000 de copii şi adulţi cu dizabilităţi care trăiesc în gospodării şi alţi 16.800 care trăiesc în instituţii, peste 62.000 de copii cuprinşi în sistemul de protecţie specială (fie în centre de plasament, fie în puncte de îngrijire familială) şi aproximativ 1.500 de copii abandonaţi în unităţi medicale, notează businessmagazin.ro.

Potrivit raportului CNASR, lansat miercuri, unul din doi copii din mediul rural, respectiv unul din trei copii la nivel naţional trăieşte în sărăcie. De asemenea, unul din trei tineri cu vârsta între 18 şi 24 de ani trăieşte în sărăcie.

Raportul mai arată că 33% dintre copiii cu vârsta între 0 şi 6 ani suferă de privare materială severă, adică de peste trei ori mai mulţi decât media celorlalte 27 de state UE, privare materială însemnând că nu îşi permit nici măcar şase din următoarele nouă lucruri: chiria, căldura în casă, ipoteca, să mânânce carne în mod regulat, să meargă în vacanţă, să aibă televizor, maşină de spălat, telefon, să facă faţă unor cheltuieli neaşteptate, iar privare materială severă, nici măcar patru din cele nouă lucruri.

Mai mult pe businessmagazin.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button