4.000 de burse pentru elevii din Sectorul 3

de:
27 ian. 2012
1 Afișari
4.000 de burse pentru elevii din Sectorul 3

Potrivit hotărârii Consiliului Local Sector 3, cuantumul unei burse şcolare va fi de 130 de lei.

„Aş dori să ni se spună criteriile de repartizare a acestor burse pentru că, anul trecut, la Şcoala 89, unde sunt eu în Consiliul de Administraţie, din totalul celor 1.775 de burse s-au repartizat numai trei”, a punctat Mihai Niţu, consilier local PSD.

În replică, directorul Direcţiei de Învăţământ şi Cultură al Sectorului 3, Lucian Ene, a menţionat că bursele vor fi acordate după mai multe criterii, printre care elevii să aibă cel puţin media 8,5 şi 10 la purtare.

„E vorba atât de burse de performanţă, de merit şi studiu, cât şi burse sociale. Numărul celor 3.938 de burse a rezultat în urma solicitărilor făcute de şcoli”, a remarcat Ene.

La rândul său, viceprimarul PDL, Victor Tărtăcuţă, a specificat că listele bursierilor sunt întocmite de unităţile de învăţământ, nu de administraţia locală. „Noi, ca administraţie locală, ne ocupăm doar de finanţarea burselor. Situaţia şcolară ţine de unităţile de învăţământ şi de Inspectoratul Şcolar. Noi nu ştim numele celor care vor lua bani”, a declarat Tărtăcuţă.

Potrivit metodologiei Ministerului Educaţiei, bursele se acordă inclusiv elevilor care au obţinut locurile I, II şi III la olimpiadele şcolare, dar şi celor a căror familii au obţinut un venit lunar mediu pe membru cel mult egal cu salariul minim pe economie, cu condiţia ca media generală să fie cel puţin 7, plus media 10 la purtare.

Cookies