39 de piese româneşti în Topshow 40 Radio Guerrilla 2011

de:
31 dec. 2011
3 afișări
39 de piese româneşti în Topshow 40 Radio Guerrilla 2011

Astenie” este elixirul vremurilor acestora si multi au simtit nevoia sa se vindece votand-o! Intr-o perioada in care ni se atrofiaza muschiul miratului si totul e perisabil rapid, exista un moment care te face sa ridici o sprancena si sa ramai asa… Ba, mai mult, simti nevoia sa retraiesti senzatia avuta si apesi obsesiv butonul re-play. Momentul despre care vorbesc este intalnirea dintre producatorul de muzica electronica Silent Strike, actrita/cantautoarea Ada Milea si poetul Emil Brumaru. Sper ca la anul, momentul asta sa se repete de cateva ori, transformanu-se in LP”>>, spune Bogdan Serban, realizator Top Show Radio Guerrilla.

Pe locul 2 se afla Blue Nipple Boy, cu Womanman, iar urmatorul loc(3) este ocupat de The MOOod, cu Stay Right.

____________

De mentionat faptul ca in TopShow 2011 Radio Guerrilla se afla doar o singura piesa straina, “Don´t Sit Down ´Cause I´ve Moved Your Chair” a celor de la ARCTIC MONKEYS (locul 36).

Robin and The Backstabbers

Soare cu dinti”: “’Mi-ar placea sa apartin unei generatii care nu are nicio legatura cu varsta, iar atunci cand cantam cantecul asta… Asa si e.  E sunetul unei armate in vacanta, la delfinariu”

Iguana facatoare de minuni reprezinta “Lectiile de pian ale vecinului atunci cand te trezesti dupa amiaza tarziu si nu mai stii daca ai adormit singur sau nu”.

Cand te-am cunoscut Cristina: “Nu lasa pe seama provinciei ce poate face capitala”>>, spune Robin despre cele 3 piese din topul anului 2011 Radio Guerrilla.

____________

Toulouse Lautrec

Te spun” am scris-o dupa ce am citit “Domnisoara Cora” de Julio Cortazar. Este despre dragostea dintre o asistenta si un pacient aflat la pubertate. Videoclipul s-a filmat in 3 ore, timp in care s-a ras o sticla de whisky>>” – Catalin Rulea, Toulouse Lautrec.

Yesman” este despre Romania , despre cei 20 de ani de democratie, despre parinti, parintii parintilor, socul schimbarii. In piesa, facem si o trimitere la 2525, melodia duoului Zager & Evans. Videoclipul a fost filmat la doua live-uri ale trupei in Control si Elephant Pub.

Versurile piesei Domino au fost scrise pe bordul masinii pe DN1. Sursa de inspiratie a fost pensiunea Agatha Christie, o pensiune – scoala de detectivi aflata  la 1 km de Baicoi. Filmarile au avut loc chiar la pensiune si au durat o noapte. Actrita din Dominoapare si in Te spun>>, declara cei 3 Toulouse Lautrec.

_______________

Grimus

„Egretta” a fost inscris pe un site unde regula e ca  primeste doua sute de recenzii amanuntite de la oameni din intreaga lume. Albumul “Egretta” a primit un onorific calificativ „very good” in urma celor doua sute de recenzii, dar primul loc s-a detasat piesa In your Eyes dupa notele obtinute. O surpriza pentru noi. Noi nu ne gandeam ca aceasta piesa sa fie single, dar feedback-urile obiective ale unor oameni care nu au nici o alta informatie despre trupa si provin din medii total diferite, ne-au facut sa o lansam ca al treilea single”>> – spun baietii de la Grimus.

Bogdan, vocalul trupei, sustine ca ”In your Eyes” e cea mai seducatoare piesa a trupei “Grimus” pe care a cantat-o vreodata>>.

Face the Light” – primul single de pe albumul “Egretta”, a fost prima piesa de pe album mixata de Adam, ne-a trimis-o foarte entuziasmat cu sugestia sa fie unul dintre single-uri iar noi am fost de acord, pentru ca are aceasta melodie are putere si te incarca pozitiv, mai ales venind dupa atmosfera semi-apocaliptica din perioada Panikon.

Vanity este o combinatie stranie, de linii foarte melodice imbratisate de synth-uri agresive pe care Lehel le-a modificat sub lupa pana in ultimul moment, chinuindu-l pe Adam cu track-uri noi trimise in fiecare zi. La un moment dat, ingropat in trackuri, Adam i-a scris lui Lehel cu ultimele puteri : „No more tracks man… I’m done” si ne-a trimis piesa mixata, in varianta finala. Ca titlu alternativ, in loc de „Vanity” s-ar fi potrivit si  „Adam’s nightmare” >>, incheie baietii de la Grimus.


____________

Electric Fence

(I don´t wanna) Think Twice: dupa nenumarate brainstorming -uri facute in jurul temei de acordeon, in cautarea unei formule radiodifuzabile, am refuzat sa mai analizam si am lasat inspiratia sa curga … a iesit o piesa vesela, care unora le miroase a nunta, dar care, daca eviti analiza superficiala, are o constructie elaborata si genereaza multa dinamica. E o piesa care nu da gres niciodata in concerte.

Ready Steady Go – a curs precum se scurge cafeaua varsata, de pe masa, pe pantalonii albi ai coconitei pe care ai invitat-o in oras… adica ferm si inevitabil. Inca de la inceputurile lansarii in media ne-a facut mari surprize.

Wr0ng este o reinventare temporara Electric Fence, oarecum in afara stilului (daca putem spune ca E.F. are un anume stil), piesa s-a numit initial „The Sacred Story of the Binary Biscuits Dipped in the Cybernetic Milk of the Electric Fence’s Breakfast”, dar dupa o consultare cu diversi apropiati ai trupei am ramas la numele actual. Dupa cum spune insa vechiul titlu… e o nebunie>> spun membrii trupei Electric Fence.


___________

TopShow 2011 Radio Guerrilla

___________

1.SILENT STRIKE FEAT. ADA MILEA – Astenie

2. BLUE NIPPLE BOY – Womanman

3. THE MOOOD – Stay Right

4. URMA – All Wrong

5. BLUE NIPPLE BOY – Bear Comes Naked

6. AB4 – I’ve Never Been A Liar

7. ROBIN AND THE BACKSTABBERS – Soare Cu Dinti

8. TRAVKA – Iubire

9. SUIE PAPARUDE – Moartea Boxelor

10. GRIMUS – Vanity

11. PARTIZAN – N-avem Probleme Cu Formatia

12. BYRON – Perfect

13. GRIMUS – In your Eyes

14. ROBIN AND THE BACKSTABBERS – Iguana facatoare de minuni

15. ELECTRIC FENCE – (I don´t wanna) Think Twice

16. SUBCARPATI – Ta Ta Ta

17. ELECTRIC FENCE – Ready Steady Go

18. FRATZIMAN CU COSMIN MIRZA – Adrenaline feat. GOPO

19. BUTTERFLIES IN MY STOMACH – Tricoul

20. COMA – Semn

21. TOULOUSE LAUTREC – Yesman

22. GRIMUS – Face the Light

23. TOULOUSE LAUTREC – Te spun

24. SNAILS – Lullabyes

25. PERSONA – Momentary Lack Of Passion

26. TOULOUSE LAUTREC – Domino

27. ANTARCTICA – Pase Magice

28. TRAUM – Uglier Than Patti Smith

29. THE MONO JACKS – Woman

30. GOJIRA FEAT. MC BEAN – Unu la Unu

31. ROBIN AND THE BACKSTABBERS – Cand te-am cunoscut Cristina

32. KUMM – Eskimo

33. ELECTRIC BROTHER FEAT. LIZZY PARKS – Tomorrow

34. CUANTUNE – This time

35. LUNA AMARA – Doar gandul

36. ARCTIC MONKEYS – Don´t Sit Down ´Cause I´ve Moved Your Chair

37. EAST ROOTS – Fire

38. LES ELEPHANTS BIZARRES – The Boys

39. ELECTRIC FENCE – Wr0ng

40. RAKU FEAT. RIMARU – Hip Hop Didactic

Cookies