Oprescu îl acuză pe Prefect de „tulburări ale minţii”. Lucrările la Pasajul Mihai Bravu continuă

de:
22 ian. 2011
0 Afișari
Oprescu îl acuză pe Prefect de

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, sâmbătă, că în martie 2012 se va putea circula pe podul pasajului suprateran Mihai Bravu, la care lucrările de execuţie au demarat la începutul săptămânii.

Oprescu a susţinut, sâmbătă, că lucrările de construire a pasajului suprateran de la Şoseaua Mihai Bravu – Calea Văcăreştilor îndeplinesc condiţiile legale, iar opoziţia prefectului Mihai Atănăsoaie faţă de proiect ar reprezenta „confuzii birocratice şi tulburări de minţi”, relatează Agerpres.

„Astea sunt confuzii birocratice şi tulburări de minţi. Sunt unii care probabil că îi toarnă în ureche, în special ăia de la controlul în construcţii. Ăştia toată viaţa lor au fost cu pixul şi au răspuns la buton. Aşa că, puţin mă interesează. În momentul de faţă, lucrările continuă, au autorizaţii separate, legate de realocări, iar aici în şantier sunt 300 de oameni, în momentul ăsta, care lucrează. Ce să aştepte bucureşteanul, încă trei ani de zile să-l zăpăcească în intersecţiile astea?!”, a răspuns edilul-şef.

El a subliniat că proiectul are rolul de a spori siguranţa şi i-a ironizat pe cei care se opun proiectului.

„Eu nu expun bucureştenii la pericole, domnule. Dacă vor s-o facă alţii, să-şi pună o pancartă în faţă şi să spună: ‘Eu sunt frânarul!'”, a spus Sorin Oprescu.

„Acest pasaj inchide inelul principal de circulatie, ceea ce va duce la cresterea vitezei de mers a autovehiculelor. Lucrarile continua si eu cred ca pana in luna martie a anului viitor, acest proiect complex va fi finalizat. Nu vreau sa mai mergem pe principiul incepem astazi si terminam peste 5 ani”, a punctat Primarul General, conform comunicatului transmis B365.ro.

De asemenea, Florian Burtescu, proiectantul lucrarii a precizat ca acest ansamblu de pasaje supraterane rezolva problema fluentei traficului dinspre Mihai Bravu si Berceni, pe calea Vacaresti. „Linia de tramvai se pastreaza la nivelul solului, aceasta fiind recent modernizata si, lateral acesteia, se realizeaza doua poduri paralele, cu o lungime de peste 700 m care traverseaza cele doua bulevarde de pe Splai si raul Dambovita. Podurile in rampa vor fi racordate la bulevardele existente”, a adaugat acesta.

Podul de la viitorul pasaj va fi finalizat până la sfârşitul acestui an, urmând ca în 2012 să fie terminate şi rampele de legătură, potrivit edililor. Viitorul pasaj suprateran va pleaca de la strada Vântului (statia de metrou Mihai Bravu), va traversa Splaiul Unirii (râul Dâmboviţa) şi intersecţia Văcăreşti cu bd. Mihai Bravu, iar punctul final va fi Calea Văcăreşti. Pasajul, cu patru benzi pe sens şi lungimea de 700 de metri, este construit pentru a rezolva problema traversării Splaiului Unirii, în zona intersecţiei cu şoseaua Mihai Bravu.

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a atacat în instanţă autorizaţia emisă de primarul general, privind construcţia, în regim de urgenţă a două pasaje rutiere, paralele pe direcţia Sos. Mihai Bravu – Calea Văcăreştilor. Edilul-şef este acuzat că nu a respectat legea în momentul în care a emis această autorizaţie. Construcţia pasajului a fost suspendată.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, sâmbătă, că în martie 2012 se va putea circula pe podul pasajului suprateran Mihai Bravu, la care lucrările de execuţie au demarat la începutul săptămânii.

Cookies