SMART CITY

36.500 de candidati la proba scrisa a concursului pentru posturile din învățământul preuniversitar

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Educatiei Nationale transmis AGERPRES, candidatii au obtinut cel putin nota 5 la inspectiile speciale sau probele practice desfasurate in perioada 27 mai – 28 iunie.

Initial, in perioada 8-17 mai 2013, s-au inscris la concurs 38.554 de candidati, dintre care 4.964 de educatoare/profesori pentru invatamant prescolar, 4.747 de invatatori/profesori pentru invatamant primar, 3.962 de profesori de limba si literatura romana, 3.243 de profesori de educatie fizica si sport si 2.618 profesori de limba si literatura engleza.

Pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate in invatamantul preuniversitar, sesiunea 2013, au fost publicate 6.074 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioada nedeterminata (3.141 in mediul urban si 2.933 in mediul rural). Cele mai multe locuri vacante sunt pentru posturile didactice de educatoare/profesori pentru invatamant prescolar (1.248), invatatori/profesori pentru invatamant primar (1.122), educatie fizica si sport (344), matematica (318) si limba engleza (261).

Concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate in invatamantul preuniversitar presupune sustinerea unei probe practice sau inspectii speciale la clasa si a unei probe scrise din didactica specialitatii. Pentru sustinerea probei scrise, candidatii vor fi prezenti in sala de concurs, cel mai devreme la ora 8,00 si cel mai tarziu la ora 9,00, inainte de comunicarea subiectelor. Dupa primirea subiectelor de concurs de catre candidati, durata de redactare a lucrarilor este de patru ore, timp ce poate fi depasit cu 1-2 ore doar in cazul candidatilor cu deficiente vizuale grave.

Subiectele, traducerea acestora in limbile minoritatilor nationale si baremele de evaluare pentru cele 148 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul National de Evaluare si Examinare si vor fi publicate, dupa sustinerea probei scrise, pe http://subiecte2013.ro.

Afisarea primelor rezultate este prevazuta pentru data de 5 august. Contestatiile se depun la sediile inspectoratelor scolare in zilele de 5 august, pana la ora 21,00 si 6 august, pana la ora 15,00.

Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 (sapte) atat la proba scrisa cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului. Pentru angajarea pe perioada determinata (suplinire), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 (cinci) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala in profilul postului.

Repartizarea candidatilor pentru angajare pe perioada nedeterminata se realizeaza in sedinte publice organizate de centrele de concurs in zilele de 9 si 12 august 2013, iar repartizarea candidatilor pentru angajare pe perioada determinata, in 14 august 2013.

Profesorii care au obtinut cel putin media 5 la inspectiile la clasa in profilul postului, in cadrul examenului national de definitivare in invatamant, sesiunea 2013, au avut posibilitatea de a folosi acest rezultat si in cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate in unitatile de invatamant preuniversitar, sesiunea 2013.

Toate actele normative care reglementeaza organizarea si desfasurarea concursului, precum si programele specifice pentru concurs pot fi consultate pe site-ul http://titularizare.edu.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button