35 milioane de euro pentru modernizarea reţelelor termice din Bucureşti

de:
27 ian. 2011
0 afișări
35 milioane de euro pentru modernizarea reţelelor termice din Bucureşti

Modernizarea reţelelor termice ale CET Titan – Șos. Pantelimon va scoate cei mai mulţi bani din bugetul municipalităţii, respectiv 31 milioane de euro. Lucrările de modernizarea vor dura între 16 şi 20 de luni.

„De-a lungul timpului, datorită vechimii în exploatare de peste 40 de ani, a procesului de coroziune la care au fost supuse ţevile şi a infiltraţiilor de apă ce au pătruns în galerie, s-au produs avarii repetate. Ansamblul format din vane, eonducte de oţel şi izolatii termice şi-a depăşit durata normală de viaţă, fiind necesară înlocuirea lor. Prin reabilitarea noii reţele de transport va fi îmbunătăţită alimentarea cu căldură a consumatorilor din partea de est a oraşului, respectiv zona Pantelimon”, se arată în expunerea de motive a primarului general Sorin Oprescu.

Potrivit raportului de specialitate în perioada 2007-2008 la reţelele termice din această zonă au avut loc 15 avarii. Municipalitatea plănuieşte să înlocuiască aici 3.980 de metri de conducte.

Lucrări similare de modernizarea sunt proiectate şi la reţelele termice Titan B. Nicolae Grigorescu – Str. L. Pătrăşcanu – Bd. Basarabia. Costul estimat este de 3,7 milioane de euro, proiectul urmând a fi terminat înntr-un an de la demararea lucrărilor.

Proiectele pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru aceste obiective de investiţii vor fi supuse joi votului Consiliului General La Municipiului Bucureşti.

Cookies