34 de școli din București au cursurile suspendate luni. Inspectoratul Școlar: Sunt vizate clasele unde se organizează secțiile de votare

07 iun. 2024
760 afișări
34 de școli din București au cursurile suspendate luni. Inspectoratul Școlar: Sunt vizate clasele unde se organizează secțiile de votare
34 de școli din București au cursurile suspendate luni. Inspectoratul Școlar: Sunt vizate clasele unde se organizează secțiile de votare. Sursa foto: Agepres

Inspectoratul Școlar al Municipiului București anunță că 34 de școli au cursurile suspendate luni, 10 iunie, după alegeri. Sunt vizate clasele unde sunt organizate secțiile de vot.

Inspectoratul Școlar: 34 de școli din București au cursurile suspendate luni

34 de unități de învățământ din Capitală au cursurile suspendate luni, 10 iunie 2024, în sălile de clasă în care sunt organizate secții de votare, a transmis vineri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Elena Ștefan.

În 252 de unități de învățământ preuniversitar (școli și licee) din București, Consiliile de administrație au decis ca vineri și luni (7 și 10 iunie 2024) să modifice durata orelor de curs, dar și durata pauzelor.

În vederea amenajării secțiilor de votare de la nivelul celor 252 de unități de învățământ preuniversitar din municipiul București destinate alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European și alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, Consiliile de administrație ale unităților de învățământ au decis, pentru zilele de 7, respectiv 10 iunie, modificarea duratei orei de curs și/sau a pauzei (în conformitate cu prevederile art. 11 alin. 8 din ROFUIP), iar în 34 de unități de învățământ, suspendarea cursurilor în ziua de luni, 10 iunie, în sălile de clasă în care sunt organizate secții de votare (în conformitate cu prevederile art. 9 din ROFUIP), a transmis purtătorul de cuvânt al ISMB pentru Agerpres.

Duminică, la data de 9 iunie 2024, au loc în România alegerile locale și alegerile europarlamentare. În țară sunt amenajate aproximativ 19.000 de secții de vot, iar în străinătate sunt amenajate 915 secții de vot.

La urne sunt așteptați 18.978.908 cetățeni cu drept de vot, inclusiv tinerii care împlinesc 18 ani în ziua alegerilor.

Secțiile de votare din București și din țară se deschid dimineață, la ora 07:00 și rămân deschise până seara, la ora 22:00. În cazuri excepționale, programul secțiilor de votare se poate prelungi cu încă două ore, până la ora 23:59, în cazul în care încă sunt oameni la coadă, care așteaptă să voteze.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies