ARHIVA B365

32% dintre companiile româneşti oferă prime de Crăciun. Câţi bani primesc angajaţii de sărbători

În acest an, 32% dintre companiile româneşti oferă prime de Crăciun. Valoarea acestora variază între 500 şi 700 de lei, potrivit unui studiu. Firmele care nu dau prime oferă totuşi coşuri cu produse tradiţionale de sărbători sau tichete cadou, valoare acestora variind între 100 şi 600 lei, informează Digi24.

Cei care primesc prime de sărbători sunt mai ales salariaţii unor companii care au sindicate puternice, dar şi profituri considerabile. Multe dintre firmele care au anunţat că acordă astfel de bonificaţii angajaţilor sunt din sectorul auto, industria grea, dar şi IT. Şi printre angajaţii din companiile de stat sunt norocoşi. CFR-iştii vor primi anul acesta prime de Crăciun, după șase ani de pauză.

Acordarea unor astfel de stimulente ajută companiile să rămână atractive în ochii angajaţilor, mai ales că piaţa muncii a început să se dezgheţe.

„Asistăm la o dinamică ceva mai crescută pe piața forței de muncă în ultimii doi ani, dinamică susținută și de o creștere economică, o îmbunătățire a condițiilor de trai, o îmbunătățire a oportunităților pe care angajații le au și o deschidere mai mare către a merge la alte organizații”, spune Nicoleta Dumitru, consultant resurse umane la PwC.

Prime mari se acordă şi în companiile unde sunt sindicate puternice. Dacia este un exemplu. Anul acesta prima brută pe care o va primi fiecare angajat se apropie de 1.200 de lei.

Mai mult pe Digi24.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button