32 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie. Clotilde Armand: Nu există vreun secret că vinovații sunt acum bine merci

13 iun. 2022
307 Afișari
32 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie. Clotilde Armand: Nu există vreun secret că vinovații sunt acum bine merci

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, condamnă faptul că după 32 de ani de la mineriada din 13-15 iunie 1990 nu există vreun vinovat „deși principalii autori sunt cunoscuți românilor”.

Politicianul USR rememorează evenimentele petrecute după căderea comunismului, în iunie 1990, când forțele de ordine și minerii au intervenit în forță împotriva protestatarilor din Piața Universității, iar numărul victimelor a ajuns la 6 morți și peste 700 de răniți, bilanț pus sub semnul întrebării. A fost considerată cea mai brutală ca stil și anvergură dintre toate acțiunile minerilor.

În mesajul său de astăzi, Clotilde Armand îi acuză pe vinovați că primesc pensii speciale, au vile de protocol, pază și alte privilegii din ”banii acelor „golani” bătuți cu bestialitate la comanda lor în Piața Universității.

„Astăzi se împlinesc 32 ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990. Mulți dintre voi ați trăit aici acele violențe, mulți dintre voi ați ales să plecați din țară lăsând totul în urmă. După 32 ani nu există nici un vinovat deși principalii autori sunt cunoscuți românilor. Și nu există vreun secret pentru faptul că acum vinovații aceștia sunt acum bine merci. Mulți dintre ei au pensii speciale, vile de protocol, pază și alte privilegii din banii românilor, din banii acelor „golani” bătuți cu bestialitate la comanda lor în Piața Universității.

Mulți dintre cei vinovați continuă să ofere lecții de democrație originală și să ne explice că negrul este de fapt alb. Însă nu vorbesc o clipă despre cum au întors parcursul democratic al României cu zeci de ani înapoi. Nu vorbesc despre crimele lor și despre cum mențin un sistem cleptocratic în funcțiune. Asta a făcut acest F.S.N. Și au mulți adepți și urmași în zilele noastre.

PS: „Blestemul României ar fi ca după 20-25 de ani F.S.N. să se afle şi la stânga, şi la dreapta eşichierului politic“ – asta spunea Corneliu Coposu în anii ’90.”

Dosarul mineriadei se află pe rolul instanțelor de judecată din anul 2017.

În 14 februarie 2020, Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a contestat decizia judecătorului de cameră preliminară de la Curtea Supremă, care a decis în mai 2019 restituirea dosarului la Parchet, pentru a fi refăcut în integralitate, toate probele fiind declarate nule.

Cookies