3000 de tineri înscrişi la Shakespeare School Essay Competition. A început jurizarea eseurilor

de:
03 mart. 2015
0 Afișari
3000 de tineri înscrişi la Shakespeare School Essay Competition. A început jurizarea eseurilor

Shakespeare School Essay Competition a ajuns la a 7-a ediție anul acesta și încurajează tinerii din toată țara să scrie eseuri originale, în care să își susțină propriile idei despre lumea din jurul lor. Cei mai talentați dintre participanți sunt răsplătiți cu tabere de vară în Marea Britanie și multe alte premii supriză, anunţă organizatorii.

Participanții, tineri cu vârste cuprinse între 11 și 20 ani și-au înscris în concurs eseurile scrise pe tema sustenabilității și a consumului responsabil de resurse naturale. Cele mai convingătoare și mai bine structurate idei, exprimate corect și creativ în limba lui Shakespeare vor fi răsplătite cu două tabere în campusurile unor universități sau colegii britanice de top.

Următoarea etapă a proiectului este jurizarea, până pe 10 mai, tururor eseurilor înscrise în concurs de către profesorii Shakespeare School. Pe 11 mai vor fi anunțați finaliștii, câte 15 pentru fiecare categorie, 11-14 ani și 15-20 ani. Aceștia vor participa la interviuri în perioada 23 și 24 mai 2015.

Toți finaliștii vor participa în luna iunie la Festivitatea de Premiere, unde le sunt pregatite numeroase surprize. La eveniment va participa și Andrei Roșu, ambasadorul concursului din acest an, sportiv de anduranță, câștigător al Cupei Mondiale de Ultra Triatlon, a cărui perseverență va fi o inspirație pentru tineri.

Mai multe detalii despre temă și regulament se găsesc pe pagina competiției, aici.

Asociația Shakespeare School pentru Educație, fondată în anul 2011, este o organizație nonprofit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentați să își urmeze pasiunile prin perfecționarea limbii engleze și ajutarea copiilor cu oportunități reduse să se dezvolte și să învețe limba engleză. Printre proiectele asociației se numără burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creație având ca premii școli de vară în Marea Britanie, campanii în licee privind certificările internaționale cât și cursuri de engleză predate de peste 200 de voluntari copiilor din cele 30 de centre sociale partenere din București și alte orașe ale țării. Asociația promovează dezvoltarea tinerilor într-un mediu armonios, organizând și ateliere de educație pentru părinți.

Cookies