ȘTIRI

3.000 de biciclişti au evadat din Bucureşti, duminică GALERIE FOTO

Au fost astfel stabilite noi recorduri pentru competiţiile de acest gen din România: premii totale de 7.000 de euro, 2.924 de concurenţi înscrişi, 2.215 încheind cursa, cel mai mare număr de sportivi dintr-o ţară străină – 30 (Bulgaria) și 45 participanţi la concursul foto, informeaza un comunicat de presa al organizatorilor.

Cel mai rapid concurent şi „primul evadat” ce a parcurs traseul de 55 de kilometri dintre Bucureşti şi Snagov a fost ca și anul trecut, Lucian Logigan de la clubul Ideal Geiger Team, care s-a impus la sprint în fața lui Marius Petrache. A fost o cursă rapidă și disputată, cu multe atacuri și regrupări în prima parte. Alexandru Stancu (Bike Expert) a încercat o evadare în prima zonă de teren plat, dar a fost prins în scurt timp de plutonul cicliștilor de performanță. Logigan a accelerat la jumătatea cursei și a rezistat în frunte până la final, fiind sprijinit și de echipa sa, coechipierul său, Attila Madaras, terminând pe locul al treilea. Bucuros ca și-a apărat cu succes titlul, Logigan a apreciat că tactica folosită și în cursele pe șosea a dat rezultate, echipa sa antrenându-se special pentru această competiție în ultima săptămână.

La feminin, Irina Dumitru (Bike Xpert Racing Team), a terminat cu 7 secunde înaintea lui Emese Fodor (Kross Romania Team), pe pozitia a treia clasându-se Alexandra Lazăr (NoMad Merida CST). Au mai fost premiate următoarele categorii: ciclocros, masculin (15-19 ani, 20-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani și plus 50), biciclete tandem, companie, familie și cuplu.
La competiție au luat parte și campionii Bulgariei de mountain bike la masculin și feminin. Cea din urmă, Aneliya Karagyozyan, clasându-se pe locul 5, a declarat că „față de anul trecut au existat și zone cu noroi. Pentru a le depăși a fost nevoie de tehnică și forță. Am revenit împreună cu echipa mea și cu mulți prieteni. Ne-am distrat și ne vom întoarce cu plăcere și în anii următori”, iar la categoria de vârstă 20-29 ani Vasil Vasilev a urcat pe treapta cea mai de sus.
Și campionul Lucian Logigan a recunoscut că a căzut de două ori pe parcursul cursei. „Aceste zone mai dificile n-au făcut decât să condimenteze și mai mult competiția”, a fost de părere organizatorul competiției, Daniel Sărdan.

Fiecare concurent care a ajuns la sosire a primit câte o medalie, un tricou, o diplomă de Finisher și o porție de paste sau orez. De asemenea primii 500 de concurenţi clasați au intrat și în posesia a câte unei medalii din metal. În plus, cei aflați pe primele 100 de locuri au primit și câte un tricou galben. Pe traseu şi la final au existat puncte de alimentare de prim ajutor de masaj şi de service.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button