VIDEO 150 de kilograme de carne de miel, confiscată azi din Hala Obor

de:
30 apr. 2013
0 Afișari
VIDEO 150 de kilograme de carne de miel, confiscată azi din Hala Obor

În această dimineaţă, poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor, au făcut mai multe verificări economico-financiare la sediile unor societăţi comerciale, ce au ca obiect de activitate comerţul cu produse agroalimentare.

Acţiunea poliţiştilor de la Sectorul 2 a vizat prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală, săvârşite prin comercializarea produselor agroalimentare, în special a celor din carne, care nu au documente de provenienţă sau au documente de provenienţă false.

În cursul acestei acţiuni, poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au identificat un bărbat care descărca dintr-un autoturism carne de ovine, ce urma să fie comercializată la punctul de lucru al unei societăţi comerciale de profil care îşi desfăşoară activitatea în cadrul complexului comercial, informează Poliţia capitalei într-un comunicat remis B365.ro. 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că întreaga cantitate de carne descoperită, aproximativ 150 de kilograme, nu avea documente de provenienţă, fapt pentru care a fost ridicată de către lucrători din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti.

Controalele efectuate în zona de comercializare a cărnii şi produselor de carne s-au efectuat în vechea Hală Obor, care este proprietate privată şi nu se află în administrarea Primăriei Sectorului 2, informează administraţia locală într-un comunicat de presă. 

Conform sursei citate, Primăria Sectorului 2 salută iniţiativa organelor de control care efectuează verificări în zonele comerciale, în urma cărora sunt depistate o serie de nereguli care duc la retragerea de la comercializare a cantităţilor importante de carne care pun în pericol sănătatea populaţiei. Mia mult, din respect pentru bucureşteni, noua piaţă Obor, aflată în vecinătatea fostei Hale Obor, desfăşoară un comerţ curat şi civilizat la standarde înalte şi asigură cele mai bune condiţii pentru comercializarea cărnii, a produselor lactate şi a zarzavaturilor.

Administraţia locală susţine că, de-a lungul timpului, a făcut o serie de demersuri, către instituţiile statului, pentru preluarea în administrare sa a vechii Hale Obor, astfel încât clădirea, care este monument istoric, să fie reabilitată, iar comerţul care se desfăşoară în interior să fie unul civilizat şi la standarde europene. Însă, toate eforturile Primăriei Sectorului 2 au rămas fără răspuns, motiv pentru care perimetrul vechii Hale Obor a rămas un „paradis” al infracţiunilor economice cu carne şi preparate din carne şi un atentat la sănătatea consumatorilor datorită condiţiilor insalubre în care sunt păstrate mărfurile.

Cookies