300 de clădiri cu bulină roşie pun în pericol viaţa bucureştenilor, în caz de cutremur

de:
27 nov. 2010
0 Afișari
300 de clădiri cu bulină roşie pun în pericol viaţa bucureştenilor, în caz de cutremur

„Municipalitatea are pregătite aproape 1.000 de locuri în cazul unei asemenea situaţii”, a spus Sorin Oprescu, precizând că ar fi mai interesant de arătat câte clădiri cu grad seismic ridicat au fost reabilitate, decât subiectul cutremurului.  Potrivit edilului şef al Capitalei, cele aproape 1.000 de locuri pregătite pentru efectele unui eventual cutremur nu pot fi făcute publice, acestea fiind deja dotate cu toate cele necesare.

În privinţa lucrărilor de reabilitare a clădirilor cu grad seismic ridicat, edilul şef al Capitalei a arătat că, pe lângă cele opt refăcute în anii trecuţi şi cele 10 aflate în lucru, anul acesta au fost începute lucrările la alte 18 imobile.

„Probabil că ne apropiem de 50 de clădiri intrate în reabilitare, însă ce înseamnă 50 de clădiri când în Capitală sunt 301 imobile identificate cu grad seismic ridicat”, a mai spus Oprescu, conform Mediafax.

Sorin Oprescu a precizat că, din 2011, municipalitatea va distribui truse individuale de supravieţuire, cu prioritate cetăţenilor care locuiesc în blocurile cu risc seismic ridicat.

„În trusele pe care urmează să le distribuim, în primul rând cetăţenilor care locuiesc în blocurile cu risc seismic ridicat, se vor găsi comprese, fiole prin care va fi asigurat necesarul de apă pentru 24 de ore, un garou şi alte obiecte necesare primului ajutor”, a mai spus Oprescu.

Cutremure de până în 7 grade se pot produce în perioada următoare în România, dar nu sunt periculoase, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, directorul Institutului pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, care a precizat însă că nici până în 2030 „nu vom avea un cutremur catastrofal”.

Cookies