300 de blocuri din Sectorul 6 vor fi reabilitate cu bani europeni

de:
18 dec. 2010
2 Afișari
300 de blocuri din Sectorul 6 vor fi reabilitate cu bani europeni

Suma împrumutată de administraţia publică locală a Sectorului 6 pentru reabilitarea celor 300 de blocuri este de aproximativ 70 milioane euro. Împrumutul de la BEI este contractat pentru o perioadă de 15 ani, acesta urmând să fie scadent la finele anului 2025. Timp de 60 de luni municipalitatea are posibilitatea să nu plătească dobânzi întrucât, conform contractului, beneficiază de o perioadă de graţie de cinci ani.

Primăria Sectorului 6 va plăti o dobândă de aproximativ 1,8% pe an, rata dobânzii find calculată după formula EURIBOR la 3 luni plus 0,8 procente anual.

Proiectul de reabilitare a celor 300 de blocuri din zona Militari-Drumul Taberei este susţinut din punct de vedere financiar de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în proporţie de 50%, Consiliul Local va contribui cu 30% din costul lucrării, iar 20% va reveni locatarilor.

După cum a precizat primarul Cristian Poteraş, până acum au fost reabilitate termic 27 de blocuri din Sectorul 6.

Contractul de finanţare a fost parafat de vicepreşedintele Băncii Europene pentru Investiţii, Mathias Kollatz-Ahnen şi directorul departamentului SEE – Jean – Christophe Laloux.

Cookies