ARHIVA B365

300.000 de români riscă să fie amendați de ANAF din cauza veniturilor – DECLARAŢIA 200

DECLARAŢIA 200. Cine a câştigat anul trecut bani din activităţi comerciale – avocatură, consultanţă sau drepturi de autor, a fost obligat să treacă luni pe la Fisc, dacă a vrut să scape de amendă.

Din experienţa anilor trecuţi doar 60% din românii care trebuie să-şi declare veniturile o fac înainte de termenul limită. Restul sunt amendaţi de către Fisc.

DECLARAŢIA 200. Anul trecut, aproape 242.000 de români au fost amendaţi şi au lăsat fiecare, în visteria statului, între 50 şi 500 de lei. Numărul celor care au obligaţia să depună formularul 200 se ridică la aproape 700.000 de persoane, estimează reprezentanţii ANAF.

DECLARAŢIA 200. Sunt însă multe cazuri în care omul nu știe că trebuie să raporteze unele venituri. El primește niște bani, știe că se reține un impozit, mai departe nu are habar ca trebuie să completeze formulare. Când vine Fiscul, nu prea ține argumentul că omul nu a știut. Vine amenda, dar, pe de altă parte, și autoritățile își au partea de vină – nu informează contribuabilii că au de plătit dările X sau Y, iar sistemul este destul de complicat, scrie digi24.ro. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button